Visos dienos

Alexander Kniazev ir Kasparas Uinskas

Atlikėjai

ALEXANDER KNIAZEV (violončelė)
KASPARAS UINSKAS (fortepijonas)

Programoje

JOHANNES BRAHMS (1833–1897)
Dainos
Sonata Nr. 1, op. 120
Sonata Nr. 2, op. 120

Prieš porą metų pirmą kartą su dideliu pasisekimu kartu pasirodę legendinis violončelininkas Alexanderis Kniazevas ir pianistas Kasparas Uinskas spalio 23 d. sugrįžta į Kauno filharmonijos sceną. Šį kartą programa dedikuota Johannesui Brahmsui. Koncerte muzikantai atliks šio kompozitoriaus dvi sonatas, originaliai parašytas klarnetui, ir šio kompozitoriaus dainas. Duetas rengia šią programą įrašui ir kompaktinės plokštelės išleidimui. Įdomu tai, kad tai bus pirmasis šių kūrinių įrašas violončelės versijoje. Ir visą šią unikalią programą galės pirmieji išgirsti Kauno klausytojai.

„Violončelininkas A. Kniazevas yra vienas iš nedaugelio, pasiekusių tokias aukštumas… jis yra vienas geriausių mūsų laikų klasikinės muzikos atlikėjų…“ („The Western Mail“)
„A. Kniazevas yra atlikėjas, turintis neįtikėtiną muzikos pajautimą, aštrų protą ir fenomenaliai tobulą techniką.“ („BBC Music Magazine“)
Violončelininko A. Kniazevo koncertų sąraše pasirodymai su garsiausiais pasaulio orkestrais, pagrindinėse koncertų salėse ir su žymiausiais scenos partneriais. Jo pasirodymų laukiama tokiose salėse kaip „Concertgebouw“ Amsterdame, „Salle Pleyel“ ir „Théâtre des Champs Élysée“ Paryžiuje, „Palais des Beaux Arts“ Briuselyje, „Wigmore Hall“ ir „Royal Festival Hall“ Londone, „Mozarteum“ Zalcburge, „Musikverein“ ir „Konzerthaus“ Vienoje, „Rudolfinium“ Prahoje, „Suntory Hall“ Tokijuje ir daugelyje kitų. Kaip solistas A. Kniazevas groja su tokiais orkestrais kaip „Royal Philharmonic Orchestra“ ir „BBC Symphony Orchestra“ (Londone), Čekijos filharmonijos orkestru, Nacionaliniu Prancūzijos orkestru, Paryžiaus orkestru, Tokijo simfoniniu orkestru, Vienos simfoniniu orkestru, P. Čaikovskio simfoniniu orkestru ir su daugeliu kitų. Atlikėjai ir dirigentai, su kuriais nuolat koncertuoja A. Kniazevas, tai legendiniai dirigentai: Kurt Masur, Yevgeny Svetlanov, Yuri Temirkanov, Neeme Järvi, Vladimir Fedoseyev, Mikhail Pletnev, Yuri Bashmet, taip pat pasaulinės smuiko žvaigždės: Vadim Repin, Sergei Krylov, garsiausi pianistai: Yevgeny Kissin, Denis Matsuev, Boris Berezovsky, Nikolai Lugansky (su kuriuo įrašė kompaktinę plokštelę) ir kt. A. Kniazevas pasaulinės šlovės sulaukė vos septyliolikos metų tapęs laureatu prestižiniame Tarptautiniame P. Čaikovskio konkurse.

Tarptautinį pripažinimą pelnęs pianistas Kasparas Uinskas koncertuoja pasaulinio garso koncertų salėse, tokiose kaip Niujorko „Carnegie Hall“, Vašingtono „J. F. Kennedy Center Millennium Stage“, Londono „Wigmore Hall“, Berlyno filharmonijoje, Madrido filharmonijoje, Briuselio „BoZar“ bei daugelyje kitų salių. Užsienio kritikai ir klausytojai žavisi K. Uinsko pasirodymais:
„…Didis pianistas ir muzikas…“ („Carnegie Hall“; „New York Concert Review“);
„…kvapą gniaužiantis jausmingumas, tai buvo absoliučiai magiška…“ („London Wigmore Hall“; „Seen and Heard international“).
Praėjusiuose sezonuose K. Uinskas pasirodė su orkestrais: „Royal Chamber Orchestra of Wallonia“ (Belgija), „Philharmonie Südwestfalen“ (Vokietija), Liepojos simfoniniu orkestru (Latvija), „North Czech Philharmonic“ orkestru (Čekijoje), „West Bohemian Symphony“ orkestru (Čekijoje), Slovakijos radijo simfoniniu orkestru, Krokuvos simfoniniu orkestru, „Filarmonica de Stat Targu Mures“ orkestru Rumunijoje, taip pat su soliniais pasirodymais Londono „Wigmore Hall“, „Baerum Kulturhus“ salėje cikle „Piano Master Series“ ir „Bodø Festival Nordland Musikkfestuke“ Norvegijoje, „BoZar“ salėje Briuselyje bei „Brussels Piano Festival“, koncertų ture Japonijoje „Fantastic Pianist“ serijoje, solinių ir kamerinės muzikos koncertų ture Norvegijoje su smuikininku Nikita Borisoglebsky, kamerinės muzikos ture su legendiniu violončelininku Alexander Kniazev, duete su pianistu Evgeni Bozhanov.

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.