Visos dienos

Knygos „Prie stalo visa Lietuva “pristatymas

Spalio 26 d. (ketvirtadienį) 17.30 val. kviečiame į nemokamą knygos „Prie stalo visa Lietuva“ pristatymą. Susitikimo tema: „Nuo silkės su cibuliais iki Filet Mignon“: žvilgsnis į maisto kultūrą Kaune 1919-1940 metais. Maistas - tai ne tik fizinis poreikis, bet ir būdas bendrauti, švęsti šventes ar spręsti reikalus. Tad geriau pažindami tarpukario Kauno gyventojų maitinimosi kultūrą, galime sužinoti ir apie Kauno kultūrinį gyvenimą bei miestiečių kasdienybę, kurioje persipindavo lietuviškos ir kitų šalių tradicijos. O ką apie tai žinote šiandien? Ar galėtumėte atsakyti, kokie patiekalai buvo siūlomi tarpukario Kauno kavinėse ir restoranuose? Ar ten buvo cepelinų? O gal kauniečiai mėgo kitų šalių virtuvės valgius? Kur buvo rengiami didžiausi tarpukario valstybiniai priėmimai ir labdaros baliai? Kam juose buvo reikalingas stalo planas? Kokia buvo kultūrinė šių renginių programa? Ką ant savo namų stalo dėdavo inteligentų šeimos? Kokių tradicijų jie laikėsi pietų metu? Kiek kainavo maisto produktai? Ką valgė valstybės prezidentai? Ar jau egzistavo „greito maisto“ prekyba?  Tarpukario Lietuvos maisto pramonę, kavinių ir restoranų klestėjimą, prezidentų, rašytojų ir kitų žymių žmonių virtuvės paslaptis, netikėtus naujus ir nežinomus faktus atskleis Istorinės Prezidentūros istorikė Justina Minelgaitė.

19
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.