Visos dienos

Fabrizio Bosso ir Luciano Biondini „FACE TO FACE“

FACE TO FACE
Fabrizio Bosso – trimitas
Luciano Biondini – akordeonas

„Face to face“ – tai betarpiškas ir išraiškingas pokalbis tarp dviejų lygių muzikantų, ir nė vienas iš jų nėra lyderis. Šie du muzikai bendrauja džiazo kalba, laisvai improvizuodami ir kartkartėmis nuklysdami į Viduržemio regiono muzikinį dialektą.

Universalus Pjemonto trimitininkas Fabrizio Bosso ir iš džiazinio akordeono olimpo nusileidęs Luciano Biondini drauge kuria nepakartojamą pietietišką atmosferą, kupiną aistringų greitakalbių, paslėptų lyriškų melodijų ir savotiško narcisizmo. Ilgai brandinta idėja virto itin sėkmingu projektu, keliaujančiu po festivalių ir net klubų scenas. Pirmieji daigai prasikalė dar 2010-aisiais, bendro koncerto Izraelyje metu. Tuomet duetas atliko keletą kūrinių iš Bosso repertuaro, keletą pasiskolino iš Biondini, grojo džiazo standartus, improvizuotus kūrinius. Šitoks dalinimasis įvairiausiais kūriniais nuo bibopo iki Viduržemio muzikinių tradicijų natūraliai atvedė prie laisvų improvizacijų ir bendro sutarimo, koks bus šis projektas.

Programoje skamba „Prendere o lasciare“ – visiškai improvizuotas Biondini kūrinys. Tai itin greitas takelis, puikiai atskleidžiantis dviejų muzikantų susigrojimą. Ten pat – gracingas „The shadow of your smile“, vienas iš Bosso repertuaro kūrinių. „Il gattopardo“, „Africa“, „Rumba for Kampei“, baladė „Bringi“ bei „Choroso“, parašyta paties Biondini, parodanti jo, kaip kompozitoriaus, talentus.

Luciano Biondini meistriškumo raktas – nevaržoma aistra muzikai ir gilus modernaus džiazo išmanymas. Jo akordeonas puikiai skamba įvairiuose muzikiniuose kontekstuose, o pats muzikantas pasižymi neklystančia menine intuicija bei gebėjimu sukurti maksimalų ryšį su savo partneriais.

Biondini gimė 1971 metais Spolete (Italija), akordeonu susidomėjo palyginti vėlai – dešimties. Tačiau tai nesutrukdė studijų metu ir po jų pelnyti daugybės tarptautinių apdovanojimų, tarp kurių – Trophée Mondial de l'Accordéon bei  International Award of Castelfidardo. Nors išpažįsta didžiulę meilę klasikinei muzikai, kurią tiek laiko studijavo, visgi pajuto, kad jam labiau pakeliui  – improvizacinė muzika. Tam suprasti prireikė penkerių metų pertraukos muzikinėje karjeroje.

Atlikėjo ir kompozitoriaus kūrybiniai  partneriai – garsios muzikos pasaulio asmenybės: Rabih Abou-Khalil, Rita Marcotulli, Javier Girotto, Fabrizio Bosso, Rosario Giuliani, Gabriele Mirabassi, Michel Godard, Ernst Reijseger, Battista Lena, George Gruntz, Andreas Scharer, Greg Cohen, Renaud Garcia Fons ir kiti.

Fabrizio Bosso, vienas įdomiausių ir universaliausių šiuolaikinių džiazo trimitininkų, groti pradėjo sulaukęs penkerių, o penkiolikos baigė G. Verdi konservatoriją Turine. 1999 metais laimėjo “Top Jazz” apdovanojimą kaip geriausias jaunasis talentas,  2000 išleido pirmąjį įrašą „Fast Light“. Nuo savo karjeros pradžios Fabrizio bendradarbiavo su Gianni Basso, Enrico Prieranunzi, Rosario Giuliani, Chalie Haden, Carla Bley ir daugeliu kitų. 2002 metais pasirodęs jo kvinteto HIGH FIVE įrašas „Jazz for more“ atvedė prie prestižinės įrašų studijos „Blue Note“ durų. Vėliau sekė šlovingasis albumas „Handful of souls“ su Mario Biondi. 

2007-aisiais Fabrizio kartu su „Blue Note“ įrašų studija  išleido vieną svarbiausių savo albumų - „You‘ve Changed“, kurį įrašė drauge su savo kvartetu, styginiais ir svečiais – S. Di Battista, B. Ferra, D. Reeves bei S. Cammariere. Pastarajam jis dėkingas už patekimą į pop pasaulį ir savo pirmąjį pasirodymą Sanremo festivalyje.  Su „Blue Note“ Bosso bendradarbiavo ir vėliau, išleisdamas albumą kartu su J. Girotto.  Kiti įsimintini albumai - „Vamos“ ir „Stunt“. 2010 metais atlikėjas išleido „Spiritual“ ir laimėjo geriausio trimitininko titulą. 2011 m. pasirodė albumas „Enchantment“, o po metų – „Face to face“.

Fabrizio Bosso dalyvauja daugelyje svarbių festivalių Italijoje ir svetur, dirba su jungtiniais ir tarpdisciplininiais projektais, kuria garso takelius filmams. Jis ne kartą muzikavo ir kaip solistas. Vienas iš įsimintiniausių pasirodymų – 2015 m. „Bohemoje“, Ravennos festivalyje. Pastaraisiais metais Bosso daugiausia dirba su savo kvartetu, yra išleidęs vaizdo įrašų rinkinį „State of the art“, kuriame sudėtos įsimintiniausios muzikinių turų akimirkos.

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.