Visos dienos

IRIDIJAUS ŠVELNIO INSTALIACIJA „APRIBOJIMŲ BEI SUSIVARŽYMŲ ASPEKTAS“

Spalio 4 d., trečiadienį, 16 val. Kauno miesto muziejaus Kauno Rotušės skyriuje (Rotušės a. 15) vyks fotomenininko Iridijaus Švelnio fotografijų serijos „Apribojimų bei susivaržymų aspektas“ interaktyvios instaliacijos pristatymas. 

Fotomenininkas Iridijus Švelnys per pastaruosius du metus sukūrė ne vieną ciklą įvairios tematikos fotografijų, autorius eksperimentuoja technikomis, ieško patrauklesnių žiūrovui fotografijos eksponavimo, jos pateikimo variantų bei kuria interaktyvias aplinkas, siekdamas priartėti prie žiūrovo sielos. Per dvejų metų kūrybos laikotarpį  autorius yra surengęs 17 parodų, iš kurių trys parodos  yra surengtos Vokietijoje ir Didžiojoje Britanijoje.

Fotomenininkas kurdamas šią serija bei instaliaciją atliko didelį darbą, kuris truko ištisus metus. Siužete fotografuota daugiau nei 200 asmenų, sukurta 7000 aktų fotografijų. Tik mažoji dalis bus pristatyta interaktyvioje instaliacijoje, kurioje kiekviena didelio formato nuotrauka bus įkomponuota apribojimų bei susivaržymų labirinte. Instaliacijos autorius ir režisierius I. Švelnys savąjį žiūrovą kviečia per kūrinį  giliau pažvelgti į savo vidų, suvokti, kad visi mes turime susivaržymų bei apribojimų, išmokti nustatyti šių veiksmų ribą, susikurti planą jiems įveikti ir  galų gale leisti sau pasimėgauti, motyvuoti save. Kaip Jūs jaučiatės kuomet darote kažką pirmą kartą? Kokia palaima Jus aplanko, kuomet tai įveikiate? Prisimenat šią būseną? Taigi, jei norite gyventi motyvuoti, įveikinėkite kiekvieną dieną savo susivaržymus bei apribojimus. Būtent apie tai byloja ši serija bei instaliacija. Dažname fotomenininko darbe yra labai svarbi fotografijos, psichologijos, filosofijos sandūra, tam tikra triada. Autorius savaisiais darbais eksperimentuoja, improvizuoja, siekia suvienyti prieštaras, kuria netikėtas ir subtilias vaizdines metaforas, klausimus vidiniam „Aš“. Pirmas instaliacijos pristatymas vyko Babtyno Žemaitkiemio dvare šių metų vasarą kartu su partneriais - fotografe Inga Valiuviene, lektore Asta Mažeikiene, Cross The Line  bei Donatu Medzevičium (Medonu)

I.Švelnys yra filosofuojantis fotografas, dažnai ne tik paaiškinantis, bet ir komentuojantis savo darbus, kviečiantis publiką dialogui. Savo instaliaciją „Apribojimų bei susivaržymų aspektas“ autorius pristato ir kviečia: „Ateikite pasižiūrėti ne į mano kūrinius. Ateikite pasižiūrėti į save, į savo sielą, į savo susivaržymus ir apribojimus. Klaidžiodami tamsiaisiais labirintais ir žiūrėdami pro rakto skylutes į svetimus susivaržymus ir apribojimus, atrasite save. Ateikite ir supraskite motyvą, kodėl tai turite padaryti ir jūs".

Paroda Kauno rotušėje (Rotušės a. 15) veiks iki spalio 29 d.

Parodos rengėjai VšĮ „Gabrielės meno galerija“, parodos partneris Kauno miesto muziejus.

Taip pat rekomenduojame
19
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.