Visos dienos

MOTO orientacinės varžybos

Kol ruduo džiugina vėsiais ir gan sausais orais, motociklo neverta statyti į garažą. Palydėkite rugsėjį, prisijungdami prie prasmingo orientacinio žygio plieniniais žirgais, kuriame surinktos lėšos bus panaudotos „Žirgų globos asociacijos“ (ŽGA) globojamų žirgų priežiūrai. Puikią nuotaiką ir nutrūktgalvišką patirtį moto kelionėje sukurs žinomo keliautojo, motociklininko Aido Bubino paruošta varžybų trasa bei užduotys.

 

„Šiais metais jau organizavome motociklininkų žygį po Lietuvą, kurio metu surinkome lėšų ir galėjome išgelbėti du naujus šeimininkų nuskriaustus žirgus. Šios moto orientacinės varžybos, kaip ir ankstesni mūsų renginiai, kviečia plieninių ir gyvų žirgų mylėtojus ne tik šauniai praleisti laiką gamtoje bendraminčių būryje, pažinti Lietuvos apylinkes, tačiau ir padaryti gerą darbą – paaukoti nuskriaustų žirgų išlaikymui ir globai“, – sako renginio iniciatorius, ŽGA narys Remigijus Kaniava.

 

Rugsėjo 30d., 9.00 val., Moto varžybų dalyviai kviečiami susiburti „HBH“ kavinėje, esančioje Molėtų plente. Visi dalyviai vaišinsis pusryčiais. Susitikime bus aptartos moto orientacinės kelionės taisyklės ir varžybų eiga.  Dalyviai susipažins su ŽGA veikla bei jos augintiniais – šiuo  metu Marcinkonių kaime globojamais 9 žirgais.

 

Dalyvavimas orientacinėse varžybose motociklui kainuos 10€ (ne prizinėje įskaitoje) ir 30€ (prizinėje įskaitoje). Geriausiai varžybose pasirodžiusiems motociklininkams atiteks rėmėjų dovanos.

 

„Moto orientacinės varžybos – itin patrauklus ir intriguojantis būdas pažinti Vilniaus apylinkes, susipažinti su lankytinomis vietomis, o lenktynes mėgstantiems motociklininkams dar ir galimybė pasivaržyti. Be to, tai – laisvalaikio praleidimas socialiai atsakingu būdu, nes visos surinktos lėšos bus panaudotos ŽGA veiklai finansuoti, – pasakoja varžybų trasos kūrėjas A. Bubinas, – Jau ne pirmą kartą prisidedu prie projektų, skatinančių žirgų globą. Pirmą kartą susipažinęs su asociacijos žirgais, negaliu jų pamiršti. Tai nesavanaudiškiausi gyvūnai pasaulyje, padedantys ugdyti geriausias mūsų savybes ir atskleidžiantys tikrąjį žmogiškumą“.

 

A.Bubino  sudarytoje orientacinių varžybų trasoje nepakaks aplankyti žemėlapyje nurodytas vietas, kiekviename iš maršruto taškų teks atlikti logines užduotis. „Ne tik pasilepinsime gražiais gamtos vaizdais, tačiau ir pamiklinsime smegenis. Prasmingesnio laisvalaikio motociklų ir žirgų mylėtojams ne neįsivaizduoju“, – renginyje apsilankyti ir suskubti registruotis skatino A. Bubinas.


Daugiau apie varžybas rasite: reginio „Facebook“ puslapyje.

Registracija: https://goo.gl/forms/ILZTfbj8XLOEBsKM2

 

Apie Žirgų globos asociaciją (ŽGA):

Tai pelno nesiekianti organizacija, besirūpinanti žirgų gerove ir edukacija žirgų gerovės klausimais Lietuvoje, teikianti tiesioginę pagalbą žirgams ir arkliams. ŽGA rūpinasi žirgais, kurie buvo išpirkti iš jų neprižiūrinčių ūkininkų ar žirgynų. Organizacija atlieka ir edukacinę misiją – moko žirgų augintojus atsakingo elgesio su gyvūnais, organizuoja vaikų stovyklas, seminarus ir renginius plačiąjai visuomenei.

Plačiau www.zga.lt

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.