Visos dienos

Maitinimo organizavimas ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo įstaigose: savikontrolės sistema, reikalavimai ir rekomendacijos maisto saugai ir higienai bei valgiaraščio sudarymui

09:30 - 10:00

Dalyvių registracija. Pasitikimo kava.

10:00 - 11:00

Maitinimo organizavimas vaikų ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo įstaigose. Maisto saugos ir higienos reikalavimai:

maisto saugą ir higieną reglamentuojantys teisės aktai;maisto produktų ir žaliavų priėmimas;maisto produktų ir žaliavų laikymas ir apdorojimas;patiekalų gamyba ir realizavimas;reikalavimai darbuotojams.

11:00 - 11:45

Savikontrolės sistema. Geros higienos praktikos taisyklės:

kas yra savikontrolė;žurnalai ir jų pildymas;laboratoriniai tyrimai;savikontrolės auditas.

11:45 - 12:45

Pietų pertrauka.

12:45 - 13:30

Per maistą plintančių infekcinių ligų protrūkiai, jų priežastys. Kryžminė tarša:

protrūkių statistika;mikrobiologinė maisto tarša;jautriausios vartotojų grupės;pagrindinės protrūkių priežastys;protrūkių prevencija.

13:30 - 13:45

Kavos pertraukėlė.

13:45 - 14:45

Vaikų ugdymo įstaigų valgiaraščių sudarymas, derinimas:

rekomendacijos valgiaraščių sudarymui;valgiaraščių derinimo procedūra ir dokumentai;reikalavimai alergiškų vaikų valgiaraščiams;rekomendacijos vegetarinių valgiaraščių sudarymui.

14:45 - 15:00

Diskusija. Konsultacijos.

Lektorė - Vita Šturmienė, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, Maisto skyriaus vyriausioji specialistė - valstybinė maisto produktų inspektorė.

19
Spalis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Spalis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31