Visos dienos

SUKLEGOS 2017

Priešpaskutinį rugsėjo savaitgalį, kaip ir kiekvienais metais, Kaune klegės tradicinės ir modernios muzikos atlikėjai iš Belgijos, Švedijos, Airijos, Lenkijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos. Jau 18-ąjį kartą vykstantis tarptautinis tradicinio ir šiuolaikinio folkloro festivalis SUKLEGOS kviečia įvairių muzikos stilių gerbėjus pasiklausyti postfolklorofolkdžiazoworld musicnew age ir kitų eksperimentinių projektų.

Šiemet festivalio rengėjai dovanoja net tris vakarus, pripildytus nepakartojamų pasaulio muzikos garsų, įdomių kompozicijų, projektų ir tradicinės įvairių tautų muzikos.

Festivalis prasidės rugsėjo 21 d. 18 val. Kauno valstybiniame lėlių teatre. Pirmasis koncertas bus ramus, meditacinis. Savo naujausias kompozicijas pristatys gerai žinoma kanklininkė ŽEMYNA TRINKŪNAITĖ. Muzikantė jungiasi bendrai kūrybai su dukra JORIGE JURGUTYTE – ilgamete „Kūlgrindos“ dainininke, olandų kilmės gitaristu NIELS BAKX ir DONATU BIELKAUSKU (DONIS). Ketvirtadienio vakarą taip pat skambės grupės VILKO PUPOS sukurtos folkloro improvizacijos – netradiciškai atliekamos lietuvių liaudies dainos, paįvairinamos savos gamybos ir kitų tautų instrumentų skambesiu. Grupė UNDAN savo pasirodymu nukels į gyvą kelionę po savitas senojo, gilaus ir gyvenimiško lietuviško folkloro interpretacijas, apipintas moderniomis, tačiau harmoningomis „ambient“ atmosferomis. Vakarą vainikuos lietuvių liaudies sutartinių įkvėptos trys artistiškos merginos iš Lenkijos – grupė SUTARI.

Penktadienio koncertas vyks 18 val. Kauno kultūros centro „Tautos namai“ didžiojoje salėje. Čia žiūrovus džiugins net keturios skirtingos grupės. Koncertą pradės savo linksmumu užkrečianti latvių grupė IMANTADIMANTA. Festivalyje skambės grupės ANDAJA dainos, kurių prasminė ašis – baltiška kultūra ir pasaulėjauta. Tikimės, kad gerai žinoma world muzikos grupė MARGA MUZIKA įvairių tautų melodijomis pakels visus žiūrovus iš patogių salės krėslų. Jungtinė švedų ir estų grupė FRANDER savo jausmingomis melodijomis žada paliesti visų žiūrovų širdis.

Šeštadienį baigiamąjį koncertą 17 val. pradės jaunatviška energija plūstančios tradicinio folkloro atlikėjos iš Klaipėdos  –  grupė ALKIUKAI. Jaunimą pakeis patyrę tradicinės muzikos atlikėjai iš Airijos  – grupė TRADITIONAL ARTS COLLECTIVE. Pasiruoškite išgirsti autentišką airiškų šokių muziką! Grupė ESTBEL – tai nepaprasta dviejų lakštingalų iš Estijos ir dviejų flamandų brolių iš Belgijos muzikinė sąjunga, vienijanti tradicinės ir šiuolaikinės muzikos mylėtojus. Pirmą kartą festivalio istorijoje skambės punk-rock stilius. Maištingoji gatvės grupė HANBA! iš  Krokuvos, pasitelkdami gatvės muzikos instrumentus (bandžą, būgnus, akordeoną, tūbą) ir tarpukario lenkų poetų kūrybą, įkūnydami įsivaizduojamus praeities personažus ir jungdami muzikinius stilius (punk, folk, klezmer), papasakos savo istoriją.

Pasak festivalio prezidento Artūro Sinkevičiaus, šiai metais išgirsime įvairiaspalvę ir išskirtinę tiek tradicinę, tiek šiuolaikiškos muzikos papuoštą ir kruopščiai atrinktą programą.

Daugiau informacijos apie programą ir atlikėjus surasite puslapyje www.suklegos.lt.

Visi festivalio renginiai nemokami, tad kviečiame pažvelgti į folklorą kitaip.

Iki susitikimo SUKLEGOSE!

23
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.