Visos dienos

Marc Ducret trio feat. Liudas Mockūnas (FR-LT), Evan Parker trio (UK)

Marc Ducret trio feat. Liudas Mockūnas (France-Lithuania)

Marc Ducret - g
Bruno Chevillon - db
Eric Echampard - dr
Liudas Mockūnas - s

Tarp rinktinių jubliejinio „Vilnius Jazz“ projektų išgirsime dar niekada drauge nemuzikavusius unikalaus prancūzų gitaristo Marco Ducret trio ir lietuvių šiuolaikinio džiazo bei improvizacinės muzikos pasididžiavimą Liudą Mockūną.

Vienas įdomiausių moderniojo džiazo kūrėjų M.Ducret daug metų bendradarbiauja su L.Mockūnu – nuo grupės „Toxicum“ ir „Copenhagen Art Ensemble“ projektų iki improvizacijų dviese; tandemas yra išleisdęs ir duetų albumą. Tačiau dalytis scena M.Ducret trio ir Liudui dar neteko.

Jau 21 metus gyvuojantis prancūzų trio pelnytai laikomas vienu šiuolaikinio džiazo lyderių. O L.Mockūnas yra dinamiškiausias Lietuvos džiazo kūrėjas, nuolat migruojantis per Europos festivalius ir džiazo klubus, pasirodantis su iškiliausiomis džiazo asmenybėmis bei randantis vis naujų kūrybos partnerių tarp Skandinavijos, Baltijos šalių, Portugalijos, Rusijos, Lenkijos ir kitų kraštų muzikantų.

Ką žada keturių eksperimentininkų – M.Ducret, kontrabosininko Bruno Chevillono, būgnininko Erico Echampard‘o ir pučiamųjų virtuozo L.Mockūno – susitikimas, sunku įsivaizduoti. Aišku viena: įspūdžiai bus nepamirštami.

Evan Parker - Barry Guy - Paul Lytton (United Kingdom)

Evan Parker - s
Barry Guy - db
Paul Lytton - dr

Evano Parkerio trio iš JK taps tikra „Vilnius Jazz“ sensacija. Šio trio nariai – laisvojo džiazo banginiai Evanas Parkeris (saksofonai), Barry Guy (kontrabosas) ir Paulas Lyttonas (perkusija) – kartu muzikuoja jau 45-erius metus, nesiliaudami eksperimentuoti ir tobulinti savo muzikinės kalbos. Juokaujama, kad jų auštasis pilotažas muzikoje prilygsta brazilų miklumui futbolo aikštėje.

E.Parkerio trio tapo vienu žymiausių bei daugiausiai gastroliuojančių pasaulyje laisvojo džiazo kolektyvu. Kartais prie jo prisijungia kiti džiazo asai – grupės projektuose yra dalyvavę Kenny Wheeleris, Paulas Rutherfordas, George‘as Lewisas, Philippas Wachsmannas, kiti džiazo autoritetai. Visų trijulės virtuozų biografijos yra išmargintos garsiausiais džiazo vardais ir legendinių grupių pavadinimais.

Ansamblio lyderis E.Parkeris groja taip pat egzotiškais etniniais bei savadarbiais mediniais pučiamaisiais. Jis tituluojamas vienu novatoriškiausių ir įdomiausių šių dienų saksofonininkų, naujų saksofono technikų išradėju, centrine europietiško „free“ džiazo figūra, kuriai meldžiasi jau kelios saksofonininkų kartos.

19
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.