Maitinimo organizavimas ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo įstaigose: reikalavimai maisto saugai ir higienai, savikontrolės sistema, reikalavimai ir rekomendacijos valgiaraščio sudarymui
09:30 - 10:00
Dalyvių registracija. Pasitikimo kava.
10:00 - 11:00
Maitinimo organizavimas vaikų ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo įstaigose. Maisto saugos ir higienos reikalavimai:
maisto saugą ir higieną reglamentuojantys teisės aktai;maisto produktų ir žaliavų priėmimas;maisto produktų ir žaliavų laikymas ir apdorojimas;patiekalų gamyba ir realizavimas;reikalavimai darbuotojams.
11:00 - 11:45
Savikontrolės sistema. Geros higienos praktikos taisyklės:
kas yra savikontrolė;žurnalai ir jų pildymas;laboratoriniai tyrimai;savikontrolės auditas.
11:45 - 12:45
Pietų pertrauka.
12:45 - 13:30
Per maistą plintančių infekcinių ligų protrūkiai, jų priežastys. Kryžminė tarša:
protrūkių statistika;mikrobiologinė maisto tarša;jautriausios vartotojų grupės;pagrindinės protrūkių priežastys;protrūkių prevencija.
13:30 - 13:45
Kavos pertraukėlė.
13:45 - 14:45
Vaikų ugdymo įstaigų valgiaraščių sudarymas, derinimas:
rekomendacijos valgiaraščių sudarymui;valgiaraščių derinimo procedūra ir dokumentai;reikalavimai alergiškų vaikų valgiaraščiams;rekomendacijos vegetarinių valgiaraščių sudarymui.
14:45 - 15:00
Diskusija. Konsultacijos.
Lektorė - Vita Šturmienė, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, Maisto skyriaus vyriausioji specialistė - valstybinė maisto produktų inspektorė.