Visos dienos

Gunhild Carling ir Kauno bigbendas „Swing Out SHOW“

Švedijos džiazo sensacija ir šios šalies džiazo karaliene tituluojama, bei pripažinimą pasaulyje pelniusi multiinstrumentalistė Gunhild Carling jau šį rudenį atvyksta į Lietuvą! Nepakartojamas svingo pojūtis, vulkaninė energija ir instrumentai, dažnai neprimenantys tradicinio džiazo pasirodymo. Visą tai sensacingoji atlikėja atskleis įspūdinguose ir nepakartojamuose Swing Out SHOW pasirodymuose su seniausiu ir vienu geriausių džiazo orkestru Lietuvoje - Kauno bigbendu. Koncertai vyks: lapkričio 3 d., Kaune, Vytauto Didžiojo universiteto didžiojoje salėje; lapkričio 4 d., Vilniaus kongresų rūmuose; lapkričio 5 d., Klaipėdos koncertų salėje.

Gunhild Carling, gimusi muzikantų šeimoje, gastroliuoja nuo septynerių. Ji rašo muziką, dainuoja, groja lūpine armonikėle, trombonu, trimitu, arfa, dūdmaišiu, fleita, bandža, fortepijonu ir, tikriausiai, dar kuo nors, ko mes nežinome. Savo koncertuose atlikėja mėgsta pateikti publikai staigmenas. Ir kaip vodevilyje, žiūrovai ne kartą stebėjosi išvydę ją grojant keliais trimitais vienu metu, vaikštant lynu ar žongliruojant scenoje.

Puošnūs ir blizgantys, 20-uosius primenantys arba pagal 50-ųjų stilių pasiūti kostiumai traukia energingos muzikės gerbėjų akį visame pasaulyje. Ją jau įsiminė klausytojai Skandinavijos šalyse, Vokietijoje, Ispanijoje, Brazilijoje, Peru, Argentinoje, Malaizijoje, Pietų Korėjoje ir žymiajame JAV klube „Birdland“ ar atvirose Niujorko Centrinio parko koncertų aikštėse, Izraelyje ir kt.

„Džiazas – muzika, skirta padaryti žmones laimingais ir geresniais. Instrumentas visada su manimi. Galiu jį ištraukti ir groti gatvėje, bet kur. Gyvenu muzikinėje svajonėje“ - sako Gunhild.

Visi jos pasirodymai – autentiški, be elektronikos prisilietimo, trykšta entuziazmu ir nevaržoma energija. Tuo įsitikino ir Švedijos karalius Karlas XVI-asis, kai Gunhil Carling koncertavo jo septyniasdešimtmečio iškilmėse, Karališkuosiuose rūmuose. Savo šalyje ji vadinama nacionaliniu lobiu ir moterimi orkestru.

Kauno bigbendo atskirai pristatinėti Lietuvos klausytojui turbūt nereikia. Nepriklausomybės aušroje gimusio profesionalaus džiazo orkestro per daugiau nei 25 – erius metus nuveikti darbai muzikos srityje kalba patys už save. Beveik visi šalies džiazo meistrai turi savo brangių akimirkų su šiuo kolektyvu. Kauno bigbendo muzika skamba ir prestižinėse koncertų salėse ir daugiatūkstantinėse arenose. Solistų avanscenoje muzikuoja aukščiausios prabos džiazo profesionalai, taip pat estrados, pop dainininkai. Pripažinimą pelniusios ir žvaigždes traukiančios Kauno bigbendo planetos dėka publikai pristatytos pasaulinio garso muzikos įžymybės: Jukka Linkola, Eero Koivistoinen (Suomija), Barbara Dennerlein (Vokietija), Daniel Messina (Argentina), Frank Mantooth, Randy Brecker, Jiggs Whigham (JAV), Arkadij Šilkloper (Rusija), Henk Meutgeert (Olandija), Richard Galliano (Prancūzija), Lasse Lindgren (Švedija), Bob Mintzer (JAV) ir kiti.

26
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.