Visos dienos

Jūros Šventė - Menų zonoje

Pašėlę koncertai, „Kino pavasario" filmai, susitikimai su įdomiais filmų režisieriais, kūrybinės dirbtuvės, dizaino, fotografijos ir dailės parodos, keliaujanti biblioteka bei didžiausio Lietuvoje fotoaparato atidarymas į kurio vidų galima įeiti.

Nauja renginių erdvė Klaipėdoje – kūrybinė platforma Menų zona siūlo originalią ir įvairiapusišką programą Jūros šventės metu. Menų zona – tai tarsi menininkų ir renginių respublika įsikūrusi jūriniuose konteineriuose pačioje Klaipėdos senamiesčio širdyje.

KONCERTAI:

Balkumbia – pusę pasaulio scenų koncertavusi grupė iš Katalonijos sostinės Barselonos, kurios pagrindinė vokalistė klaipėdietė Ugnė Danielė Reikalaitėdainuoja septyniomis kalbomis. Neįtikėtina merginos sėkmės istorija žavi ir įkvepia. Kažkada iškeliavusi su 200 eurų kišenėje laimės ieškoti, ji grįžta į Lietuvą, kaip išgarsėjusios Ispanijoje kumbios ir balkanų muzikos grupės pagrindinė vokalistė. Nuoširdus internacionalinis kolektyvas keri savo karštais ir emocingais pasirodymais. Tai pirmas jų koncertas Lietuvoje.

IR VISA TAI KAS YRA GRAŽU YRA GRAŽU - Lietuviško roko legenda bei improvizacinės beprotybės meistrai vėl džiugina klausytojus savo pasirodymais. Kiekvienas jų koncertas tai neeilinė patirtis tiek klausytojui, tiek žiūrovui. Jie scenoje gali daryti, bet ką. Bet svarbiausia išlikti savimi. Kokie jie ir yra jau 30 metų Lietuvos roko scenoje.

Abudu – Neseniai išleidę savo debiutinį albumą „Akys žvyro pilnos“ grupė surengė turą po didžiuosius Lietuvos miestus. Savo pasirodymais penki vaikinai iš Vilniaus pakėlė savo kartelę ir užtikrintai tampa vieni iš lyderiaujančių Lietuvos jaunojo roko padangėje. Neįtikėtina energija ir šėlsmas kartu su klausytojais. Vieningas kolektyvas kiekviena kartą groja taip, lyg tai būtų paskutinis jų koncertas gyvenime.

Pinigautojai – jeigu jūs dar nieko negirdėjote apie šį dviejų aktorių duetą iš Klaipėdos, vadinasi gyvenate atsiskyręs miške arba mėnulyje. Gytis Šimelionis ir Donatas Želvys seniau darę pasirodymus gatvėse minios apsuptyje keliasi į didesnes scenas. Tačiau intymus ir šmaikštus bendravimas su žiūrovais niekur nedingo. Tai sprogstantis pasirodymas, kurį sudaro dainos, aktorystė bei improvizacija. Čia net ir didžiausias paniurėlis atsistos nuo kėdės ir dainuos kartu su šiuo nekontroliuojamu duetu.

Abii - Prieš gerus metus sugroję pirmąjį koncertą, jie laimėjo jaunų grupių konkursą „Garažas‘16“, o vėliau ir dar vieną – „Galapagai music challenge“. Retai Lietuvos muzikos scenoje galima išvysti tokį stiprų jaunos grupės startą, tačiau grupė „Abii“ nežada sustoti. Estetiški muzikos ir išvaizdos prasme grupė prikausto dėmesį savo skambesiu. Tie kas išgirsta juos pirmą kartą visada būna maloniai nustebinti.

Poezijos medžiotojai – Nuoširdus kolektyvas, kurie pavergia savo paprastumu. Retai tenka matyti poezijos ir muzikos sintezę, kuri verčia klausytojus linksmintis ir prašyti dar daugiau dainų. Dainų tekstų pagrindą kuria grupės lyderis Michailas Denisenko. Kolektyvo bendro darbo rezultatas - originali muzika, neužstrigusi vienos rūšies stiliaus rėmuose. Grupė savo kūrybą įvardija kaip muzikinę poeziją, nes tekstas yra dažniau deklamuojamas nei išdainuojamas.

Adomas Stancikas - Dainuojantis aktorius Adomas Stančikas, plačiau žinomas kaip Flaer grupės siela. Dirbęs ne su vienu kino režisieriumi Lietuvoje ir už jos ribų pristatys pačias akustiškiausias savo kūrybos dainas. 

FOTOGRAFIJOS DIRBTUVĖS IR LABORATORIJA „MENŲ ZONOJE“:

Jūros šventės metu fotomenininkas Artūras Šeštokas vykdys ambrotipijų (šlapio kolodijaus procesas) fotografavimo veiklą. Tai magiškas 19 amžiaus fotografijos procesas. Pamirškite asmenukes, kurias pasidaryti taip lengva, kad jos tampa nebereikšmingos. Tai unikali patirtis tiek fotografuojančiam, nes rezultatas niekada nebūna toks pat, tiek besifotografuojančiam, nes procesas trunka iki penkiolikos minučių. Tai fotografijos menas, kurio neįmanoma pamiršti. 

DIDŽIAUSIO LIETUVOJE FOTOAPARATO ATIDARYMAS. 

Vienas iš „Menų zonos“ konteinerių Jūros šventės metu bus paverstas didžiuliu fotoaparatu arba Camera Obscura. Tai optinis įrenginys, naudotas dailininkų ir turėjęs įtakos fotografijos atsiradimui. pro mažą skylutę įsiskverbianti šviesa ant visiškai tamsios patalpos sienos projektuoja apverstą vaizdą. Taip buvo atrastas fotografavimo būdas. Šiais laikais šia technika fotografai naudojasi tik dėl smalsumo, noro sukurti ypatingas meniškas nuotraukas. Jie gaminasi kameras iš kavos, arbatos, tabako dėžučių ar kitokių dėžių. Dėžėje pragręžiama skylutė, o į dėžės vidų dedama šviesai jautri medžiaga. Fotografuojant šiuo būdu vaizdas gali būti fiksuojamas (eksponuojamas) labai ilgai: minutę, valandą ar net parą. Visa šią optinę iliuziją galėsite pamatyti savo akimis įžengę į didžiausio Lietuvoje fotoaparato vidų.

Kino Pavasaris | Vilnius International Film Festival programa:

„Menų zonos“ gretas papildys ir didžiausias Lietuvoje kino festivalis - „Kino pavasaris“ su specialia, Jūros šventei skirta programa. Per daugiau nei dvidešimt metų jis tapo šalies kultūrai ypač įtakingu ir labiausiai lankomu renginiu. Šiųmetinis „Kino Pavasaris“ nešęs „Naujų vėjų“ vėliavą, Jūros šventės renginius pradės jau ketvirtadienį, liepos 27-ąją.

Tris Jūros šventės vakarus, nuo 22.00 iki 2.00 val., „Kino pavasario“ gerbėjų laukia: kruopščiai atrinkti trumpametražiai filmai, įspūdingiausios kūribiškumo festivalio Kanų Liūtai reklamos, pašnekesiai ir susitikimai su įdomiais filmų kūrėjais. „Kino pavasario“ programoje - filmas „Kaukai“ (rež. Gediminas Šiaulys), „Motinos diena“ (rež. Kamile Milasiute), „Kupranugaris“ (rež.Laurynas Bareisa), „Kalnai kalnai“ (rež. Marija Stonyte). „Gyvenimas yra gražus ir niekada nesibaigia“ (rež. Saulė Bliuvaitė), „Po mirties, prieš pragarą“ (rež. Tomas Ramanauskas), „Budėjimas“ (rež. Karolis Kaupinis).

PARODOS:

Tapybos, grafikos ir iliustracijos meno grupinės parodos - „Meno Tona“ atidarymas. Ironiškas pavadinimas, kaip ir meno kvadratūra arba meno laipsniai. Ekspozicijos sudėtį bei formą pasufleravo pats gyvenimas tarp skirtingu kūrėjų, bendravimas, o dažnai ir kūrybinio proceso stebėjimas. Parodos dalyviai: Raminta Juozapavičiūtė (aka Maivyda), Arminas Stanulevičius - Spooky, Laura Žaliauskaite, Augustas Lopas, Andrius Makare Makarevicius, Živilė Spūdytė (aka Žvėrūna), Vaidotas Darulis, Darius Rimeika, Artūras Rožkovas (aka Tiesiog Arce), Darius Vaichekauskas (akaKvasdesign). Parodos kuratorius Artūras Rožkovas.

DIZAINO STUDIJOS:

Šventės metu „Menų zonoje“ vyks „IKRA galerija Pop Up“ – mados ir meno galerijos atidarymas. Viename iš konteinerių įsikurs kūrybinio dizaino studija, kurioje savo kūrybą pristatys uostammiesčio menininkai bei jų kuriami prekiniai ženklai: Linija Alfa, KOOP LARЁK, Beardy Graphics.

KELIAUJANTI BIBLIOTEKA „MENŲ ZONOJE":
Klaipėdos apskrities viešoji I. Simonaitytės biblioteka įsikuria „Menų zonoje" Jūros šventės metu. Čia vyks įvairūs literatūriniai užsiėmimai ir žaidimai. Praleisk laisvalaikį su knyga! Liepos 27 d., 17 val.,vyks knygos „Motociklais aplink pasaulį. Per Amerikos žemynus“ pristatymas. Dalyvaus: keliautojai Vilius Navickas ir Jolanta Navickienė, fotografas Saulius Paukstys.

DETALI PROGRAMA:

LIEPOS 27 D., KETVIRTADIENIS:
15:00 Kūrybinio dizaino studijų - Linija Alfa, KOOP LARЁK, Beardy Graphics atidarymas.
15:30 Didžiausio Lietuvoje fotoaparato Camera Obscura atidarymas.
16:00 Tapybos, grafikos ir iliustracijos meno grupinės parodos „Meno tona“ atidarymas.
16:30 „IKRA galerija Pop Up“ – mados ir meno galerijos atidarymas. 
17:00 Knygos „Motociklais aplink pasaulį. Per Amerikos žemynus“ pristatymas. 
18.00 Adomo Stančiko koncertas (Klaipėda).
19:30 Grupės „Poezijos medžiotojai" koncertas (Klaipėda).
21:00 Aktorių dueto „Pinigautojai" pasirodymas (Klaipėda).
22.00 Filmas „Kalnai kalnai“ (rež. Marija Stonytė, 2016, 30 min.).
22.30 Pokalbis su režisiere Marija Stonyte.
23.00 Filmas „Gyvenimas yra gražus ir niekada nesibaigia“ (rež. Saulė Bliuvaitė, 2016, 19 min.).

LIEPOS 28 D., PENKTADIENIS:
12:00 - 24:00 Didžiausias veikiantis Lietuvoje fotoaparatas - Camera Obscura.
12:00 - 24:00 Veiks tapybos, grafikos ir iliustracijos meno grupinė paroda - „Meno tona“.
12:00 - 24:00 Veiks „IKRA galerija Pop Up“ – mados ir meno galerija.
12:00 - 24:00 Veiks kūrybinio dizaino studijos - Linija Alfa, KOOP LARЁK, Beardy Graphics.
16:00 - 21:00 Artūro Šeštoko ambrotipijų fotografijos dirbtuvės.
18.00 Grupės „Abudu" koncertas (Vilnius)
20:00 Grupės „Ir Visa Tai Kas Yra Gražu Yra Gražu" koncertas (Vilnius).
22.30 Filmas „Po mirties, prieš pragarą“ (rež. Tomas Ramanauskas, 2017, 10 min.).
22.45 Filmas „Kaukai“ (rež. Gediminas Šiaulys, 2017, 10 min.).
22.55 Susitikimas su režisieriumi Gediminu Šiauliu.
23.45 Filmas „Motinos diena (rež. Kamilė Milašiūtė, 2017, 13 min.).
00.00 Geriausios „Kanų liūtų" reklamos.

LIEPOS 29 D., ŠEŠTADIENIS:
12:00 - 24:00 Didžiausias veikiantis Lietuvoje fotoaparatas - Camera Obscura.
12:00 - 24:00 Veiks tapybos, grafikos ir iliustracijos meno grupinė paroda - „Meno tona“.
12:00 - 24:00 Veiks „IKRA galerija Pop Up“ – mados ir meno galerija.
12:00 - 24:00 Veiks kūrybinio dizaino studijos - Linija Alfa, KOOP LARЁK, Beardy Graphics.
16:00 - 21:00 Artūro Šeštoko ambrotipijų fotografijos dirbtuvės.
18.00 Grupės „Abii" koncertas (Vilnius).
19.00 Grupės „Balkumbia" koncertas (Barselona, Ispanija).
22.00 Filmas „Budėjimas“ (rež. Karolis Kaupinis, 2017, 16 min.).
22.20 Susitikimas su filmo režisieriumi Karoliu Kaupiniu ir aktoriumi Donatu Želviu.
23.00 Filmas „Kupranugaris“ (rež. Laurynas Bareiša, 2016, 13 min.).
23.15 Geriausios „Kanų liūtų" reklamos.

Kūrybinę platformą „Menų zona“ organizuoja Meno kūrėjų sąjunga. Projektą iš dalies remia Klaipėdos miesto savivaldybė, Lietuvos kultūros taryba. Projektas yra Klaipėda – Lietuvos kultūros sostinė 2017 renginių dalis.

Renginio partneriai: 
Kino Pavasaris | Vilnius International Film Festival, Klaipėdos apskrities viešoji I. Simonaitytės biblioteka, Kultūros uostas Klaipėda, Jūros šventė, IKRA galerija, Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyrius,photoklaipeda.lt

20
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.