Visos dienos

PROJEKTAS „CHOPIN JAZZ INN'“ SU EVELINA SAŠENKO

PROJEKTAS ,,CHOPIN JAZZ INN" SU EVELINA SAŠENKO

Evelina Sašenko (vokalas)
Dmitrij Golonavov (fortepijonas)
Donatas Bagurskas (kontrabosas)
Gediminas Augustaitis (mušamieji)

Nors Šopenas nežinojo žodžio „džiazas“ ir neįsivaizdavo, kad jo muzika gali svinguoti, šių laikų muzikantai tvirtina, kad Šopeno noktiurnai, polonezai bei mazurkos - patys tikriausi džiazo standartai, puikiai tinkantys improvizacijoms. Juk ir pats lenkų genijus neretai mėgaudavosi spontaniška kūryba, įmantriausiais būdais perfrazuodamas savo paties ir kitų autorių melodijas. Tad jo kūrybos pateikimas džiazo kalba tėra tik neaprėpiamos improvizacijų tradicijos tęsinys. Su puikia fantazija ir išmone perspalvintos Šopeno melodijos kviečia pasinerti į žavų idėjų vandenyną kažkur tarp klasikos ir džiazo.

Projektas „Chopin Jazz Inn“ - tai savitas požiūris į Šopeno muziką. Suteikus džiazo bruožų legendinio kompozitoriaus kūriniams, jie tarsi pradeda naują gyvenimą.
„Projektas man artimas, į jį įdėta daug energijos ir jėgų“, - sako Evelina Sašenko.
Džiazo aranžuotes ji kūrė su pianistu Dmitrijumi Golovanovu. Prie muzikos pritaikyti nuostabūs lenkų poeto Cypriano Norwido tekstai iš eilėraščių ciklo „Šopeno fortepijonas“.
Geriausi projekto kūriniai 2010 metais išleisti kompaktinėje plokštelėje „Chopin Jazz Inn“.


KONCERTO PROGRAMA:

Frédéric Chopin · Noktiurnas nr. 20, paskelbtas po mirties
Noktiurnas nr.1, op. 27
Preliudas nr. 4, op. 28
Preliudas nr. 24, op. 28
Noktiurnas nr. 1, op.72
Preliudas nr. 15, op. 28
Valsas nr. 2, op. 69
Etiudas nr. 6, op. 10
„Życzenie“ (Palinkėjimas) nr. 1, op. 74


EVELINA SAŠENKO
Dainininkė Evelina Sašenko (g. 1987) pirmuosius laurus scenoje nuskynė dar būdama moksleivė: ji tapo „Dainų dainelės“ ir dviejų konkursų Lenkijoje laureate. Profesionali džiazo vokalistė per kelerius pastaruosius metus inicijavo ir įgyvendino kelis skirtingos stilistikos muzikinius sumanymus: „Meilės istorija pagal Edith Piaf“, „Chopin Jazz Inn“, „All That Cabaret“, „Tango liepsna“. Ją galima dažnai išgirsti ir miuziklų pastatymuose bei įvairiuose projektuose: „Aida“, „Kabaretas“, „Su meile Barbrai Streisand“, „Maria de Buenos Aires“, „Monmartro gatvelės“, ,,Can You Feel the Love Tonight“, „Meilės dainos“, „Spindintys Brodvėjaus miuziklai“, „Alisa Vilniaus šalyje“ ir kt.
Evelina dažnai kviečiama dainuoti su geriausiais šalies orkestrais, o 2011 metais, po pergalės nacionalinėje atrankoje, jos daina „C’est ma vie“ atstovavo Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse Diuseldorfe (Vokietija).


DMITRIJ GOLOVANOV
Dmitrij Golovanov (g. 1983) - vienas ryškiausių ir aktyviausių Lietuvos džiazo pianistų. Šis universalus muzikantas scenoje kaskart demonstruoja, kad puikiai išmano džiazo kalbą ir nebijo žengti už tradicijų ribų. Užsienyje ir Lietuvoje ne kartą įvertintas pianistas žaismingai keliauja po įvairius muzikinius žanrus, groja ir tradicinį džiazą, ir laisvojo džiazo improvizacijas. Be to, jis eksperimentuoja kaip elektroakustinės muzikos atlikėjas. 2007 metais jis tapo konkurso „Vilnius Jazz Young Power“ nugalėtoju, o 2008 metais laimėjo džiazo pianistų konkurso „Jazz improvizacija“ didįjį prizą. 2012 metais jis pateko į prestižinio Montro džiazo pianistų konkurso Šveicarijoje pusfinalį, o 2013 metais tapo Europos džiazo konkurso Roterdame finalininku.


DONATAS BAGURSKAS
Donatas Bagurskas (g. 1981) dirbo Šv. Kristoforo kamerinio orkestro kontrabosų grupės koncertmeisteriu, buvo nuolat kviečiamas į orkestrą „Kremerata Baltica“, o šiuo metu yra pagrindinis Lietuvos kamerinio orkestro kontrabosininkas.
Jis koncertuoja ir kaip solistas: grojo su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, Lietuvos kameriniu, Šv. Kristoforo ir Klaipėdos kameriniu orkestrais, o festivalyje „Druskomanija“ atliko D. Grockio specialiai jam parašytą Koncertą kontrabosui. Be to, jis pirmą kartą Lietuvoje atliko Giovanni Bottesini „Gran duo concertante“ smuikui ir kontrabosui su Sergejum Krylovu, Nino Rotos Koncertinį divertismentą kontrabosui ir orkestrui (dir. Marcello Rota), Gavino Bryarso Koncertą kontrabosui, vyrų chorui ir orkestrui „Atsisveikinimas su Sankt Peterburgu“ ir daugelį kitų kūrinių.
Nuo 2012 metų Donatas dėsto Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijoje ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

_____________________________________________________

Gerbiami žiūrovai, prašome gerbti vieni kitus ir atkreipti dėmesį, jog vaikai iki 7 metų į „Vaidilos klasikos“ koncertus neįleidžiami.

#klasika21amziuje

Bilietai: http://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/projektas-chopin-jazz-inn-su-evelina-sasenko-217225/

28
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.