Visos dienos

Sufijų muzikos koncertas

Persu muzikantai iš Irano drauge su Klaipėdos arfos virtuoze Daile Dociene rengia Klaipėdos Apeirono teatre sufijų muzikos koncertą. Girdėsite Rumi poezijos įkvėptas melodijas bei rečitalius, atliekamus Irano muzikantų trio. 

Atlikėjai:
Tayeb Emamgholi (daf) – gimė Sanandaj Kurdistane, Irane. Būdamas 5 metų, Daf instrumentu jau grojo sufijų susirinkimuose. Nuo 1992 metų pradėjo savo muzikinę veiklą įvairiuose festivaliuose ir buvo apdovanotas 4 kartus Irane bei Kurdistane. Jis yra kocertavęs Danijoj, Turkijoj, Švedijoj, Libijoj ir t.t. Šiuo metu gyvena Teherane tęsdamas savo muzikinė veiklą bei rengdamas pamokas bei muzikines dirbtuves norintiems išmokti groti Daf instrumentu. Daf garso vibracija yra tokia pati kaip ir širdies, todėl padeda jai išsilaisvinti. Sakoma, kad tas, kuris laiko rankose Daf, laiko savo širdį.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=JqG55uWNoCU

Mohammad Rasouli (ney) - žinomas Ney fleitos meistras, sulaukęs pripažinimo Vakaruose. Ney fleitos skleidžiamas garsas simbolizuoja sielos ilgesį Dieviškai meilei. Mohammad groti fleita pradėjo mokytis 1991 metais ir baigė Teherano menų universitetą. Nuo 2004 Mohammad gyvena Varšuvoje. Atlikdamas solinius muzikinius pasirodymus su Ney fleita bei grodamas su ansambliais, dalyvavo įvairiuose koncertuose ir festivaliuose Irane, Lenkijoje,Estijoje, Austrijoje, Vokietijoje, Švedijoje, Italijoje ir Japonijoje. Muzikines temos pagrinde yra Persų klasikinis Sufizmas ir kartais folkloras. Taip pat jie naudoja klasikinę Persų Sufiju poeziją savo tekstuose ir giesmėse, taip pat recituoja Rumi poemas, kurios yra kupinos ritmo ir tinkamos dvasios Sufiju šokiams.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=bcCHD1Z4nfw

Užrašas ant Mohammad būgno ištrauka iš Rumi poezijos -„Aš esu paukštis iš dangaus kelioms dienoms atskridęs į žemę, o mano siela gyvena narve, pavadintame kūnu“.

Omid Samari (tombak) – Teherane baigė muzikos akademiją ir dabar koncertuoja kartu su skirtingomis grupėmis grodamas daugiausia tradiciniu iranietišku instrumentu tombak. Omid priklauso Irano muzikos bendruomenei pavadinimu „Khane Musighi“ bei bendradarbiauja su Teherano konservatorija, radijo stotimis bei televizija.

Dailė Docienė – "arfos garsas yra tai, su kuo nuo pat mažumės jaučiu didžiuli ryšį. Kai sėdu prie arfos, tarsi susilieju su ja ir mes kartu išnykstame palikdamos tik garsus."
Nuo 7m mokėsi M.K.Čiurlionio meno mokykloje, vėliau konservatorijoje, smuiko klasėje. Arfa atiteko kaip palikimas po mamos mirties (arfininkės D.Vasiliauskaitės) išgyvendama netekties skausmą, atrado instrumento gydomąjį poveikį ir taip pamažu suprato, kad arfa būtent tai, kas išlaisvina ir įprasmina, kas nuramina ir praturtina.
Groja arfos ir smuiko duete, grupėje, su muzikinio teatro muzikantais, dvasinių praktikų garsų vedliais ir liaudininkais.
Su noru ir smalsumu dalyvauja įvairiuose projektuose, kur galima sau leisti atsiskleisti, kartais netikėtai ne tik kitiems ir pačiai sau.

Bilietus galėsite įsigyti koncerto vietoje prieš koncertą

18
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.