Visos dienos

JM Naktys Perone

JM NAKTYS PERONE.
PROGRAMA:

Arma Agharta

Balandžio 19 d., trečiadienis, 22 val.
Klubas „Peronas”
Geležinkelio g. 6, Vilnius

Arma Agharta (Armantas Gečiauskas) yra nenuilstantis eksperimentinės muzikos scenos 'enfant terrible'. Grįžęs iš pasaulinio turo, kurio metu koncertavo Tolimųjų Rytų ir Vakarų Europos auditorijoms, jis ruošia programą ir festivaliui „Jauna muzika“. Nenustebkite, jei pasirodytų, kad jo instrumentarijus − kompaktiškas vieno žmogaus orkestras − į „Perono” sceną buvo atgabentas iš šalimais stabtelėjusio traukinio vagono. Tai žmogus, kurio dėka Vilniaus, Kauno, Jonavos, Panevėžio ir kitų miestų scenose koncertavo daugybė Lietuvos ir užsienio atlikėjų. Savo sceninio šėlsmo ekspresija jis žavėjo pačios spalvingiausios geografijos publiką, kurios dėmesiu jis dalinosi su daugybe charizmatiškų tarptautinės eksperimentinės muzikos scenos figūrų. Apie jo impulsyvią, intuityvią, teatrališką improvizacinę manierą kalbėti įmanoma, tačiau vargu, ar verta. Kvietimas išgirsti bei pamatyti visa tai gyvai kuo puikiausiai tokį kalbėjimą atstoja.

Nuoroda internete:
http://www.arma.lt/

///

Elektroninės muzikos trio
Jonas Jurkūnas, Andrius Šiurys, Martynas Bialobžeskis
Balandžio 20 d., ketvirtadienis, 22 val.

Kompozitoriai Jonas Jurkūnas, Andrius Šiurys ir Martynas Bialobžeskis sumanė apjungti savo kūrybines pajėgas susiburdami į „Elektroninės muzikos trio”. Trio užuomazga galima laikyti 2015-ais metais Kauno bienalėje atliktą jau nebeegzistuojančio kolektyvo „Diissc Orchestra“ programą „Berlyno šilelis“. Tačiau trio debiutas kaip tik ir yra specialiai festivaliui „Jauna muzika” parengtas pasirodymas. Gyvai atliekamose kompozicijose skambės savitai interpretuojamos kino filmų citatos. Pulsuojanti ritmika derės su metamorfiška drone atmosfera.

„Debiutas – tai visada mažesnė ar didesnė rizika. Vadinasi, rizikuosime“, sako naujojo trio nariai.

///

Rookas & noema noesis
Balandžio 21 d., penktadienis, 23 val.

Rookas yra Vilniaus techno muzikos vakarėlių organizatorius, „Didžiųjų Agregatų Inžinierių“ įkūrėjas ir lyderis. Vertinamas kaip puikus muzikinių selekcijų autorius. Debiutavęs Kaune, įsiliejo į muzikos judėjimą „The Lift“. Šiuo metu organizuoja renginius sostinės kultūros bare „Kablys“.

Rooką iš dalies galima laikyti techno ortodoksu – jis ištikimas senajai šios muzikos estetikai ir, kaip dera tikram jos apologetui, visada ieško kažko naujo ir yra atviras naujovėms. Rooko muzikinė stilistika tamsi ir hipnotiška, o selekcijose dominuoja techno, industriniai ir eksperimentiniai pasažai. Aktyviai koncertuoja Lietuvoje ir užsienyje: yra pasirodęs tokiose techno kultūros oazėse kaip klubas „Tresor“ (Berlynas) bei „Bassiani“ (Tbilisis).

Informacija parengta pagal vakaro „Grandis: Deutsch Nepal x Modeo“ programą

Nuorodos internete:
Rooko interviu secretthirteen.org (anglų k.): http://secretthirteen.org/interview-with-rookas-of-dai-lithuania/
Didžiųjų agregatų inžinieriai (anglų k.): http://www.dai.lt/
Rookas renginio Grandis: Deutsch Nepal x Modeo programoje:https://tinyurl.com/kz76uak

noema-noesis yra įvairiapusiško šiuolaikinės muzikos kūrėjo Jurgio Jarašiaus solo projektas, skirtas elektroninei muzikai. Pasirodymai po šio pseudonimo skėčiu leidžia jaunosios kartos kompozitoriui atsiskleisti kaip techno, drone, ambient, IDM stilių šalininkui. Garsynuose esti ir organiško akustinės kilmės skambesio: akustiniai instrumentai, lauko įrašai įsiveja į minimalistinių ritmų ir melodijų mozaikas.

Nevengdamas eksperimentų elektroninės muzikos srityje, grojęs post roko grupėse, Jurgis Jarašius daugiausia dėmesio savo kūryboje skiria elektroakustinei muzikai. Kompozicijos studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje baigė parašydamas kūrinį „Acchor‘deo“ styginių orkestrui ir gyvajai elektronikai, kuris 2015-ais metais buvo išleistas Lietuvos muzikos informacijos centro rinkinyje „Zoom in 11“. Jo kūrinys „Skiautės“ elektronikai ir erdvinio garso sistemai 2014-aisiais skambėjo erdvinio garso ir vaizdo festivalyje „Jena FullDome" Vokietijoje. Kiti kompozitoriaus kūriniai atlikti festivaliuose „Jauna muzika“, „Druskomanija“, „Ahead“. Jurgis Jarašius kuria garso takelius ir audiovizualinėms instaliacijoms.

Nuoroda internete:
noema-noesis interneto svetainė tinkle Soundcloud:https://soundcloud.com/noema-noesis

///

S13 & Paulius Ilius
Balandžio 22 d., šeštadienis, 23 val.

S13 yra Justino Mikulskio, internetinės platformos secretthirteen.orginiciatoriaus, pseudonimas. Už jo slypi gausybė muzikinių selekcijų, besirandančių šio patyrusio elektroninės muzikos kolekcininko intuicijos dėka. S13 yra viena pastebimiausių figūrų naujos kartos autorinių selekcijų ir mikso kultūroje. Secretthirteen.org publikuojamų rinkinių autoriai – tarptautinėje scenoje žymūs DJ'ėjai, techno, eksperimentinės muzikos, ambient, synth elektronikos, IDM ir kitų stilių kūrėjai. Tad paties Justino projektas S13 kone neišvengiamai tarpsta pačiame šių įvairialypių tendencijų epicentre.

Kartu su DJ'ėjumi Pauliumi Iliumi, secretthirteen.org komandos nariu, programoje „JM naktys” S13 pristatys selekciją, sudarytą iš 1977-2017 metais sukurtų kūrinių. DJ'ėjai žada įvairovės kupiną kompiliaciją, kurioje išgirsime sintezatorių elektroniką, eksperimentinį džiazą, įvairias techno atmainas, minimalistinius motyvus, atmosferinį tonalumą, vinilinių plokštelių traškesį, užliūliuojantį vokalą... Eilutė tikrai galėtų dar tęstis ir po daugtaškio, bet tikėtis reikėtų ne kryptingo linijiškumo, o eklektiškų posūkių ir tarpusavyje persipinančių klausymosi malonumų.

Nuorodos internete:
http://secretthirteen.org/
Justinas Mikulskis (S13) (anglų k.): http://secretthirteen.org/justinas-mikulskis-s13-secret-thirteen/
Paulius Ilius - podcastas ore.lt: http://www.ore.lt/2014/07/sunday-bug-special-005-ilius

20
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.