Visos dienos

Viešojo maitinimo organizavimas: reikalavimai maisto saugai ir higienai, dažniausiai pasitaikantys pažeidimai, prevencija

09:30 - 10:00

Dalyvių registracija. Pasitikimo kava.

10:00 - 11:30

Viešojo maitinimo organizavimo etapai. Maisto saugos ir higienos reikalavimai.

maisto saugą ir higieną reglamentuojantys teisės aktai;maisto produktų ir žaliavų priėmimas;maisto produktų ir žaliavų laikymas ir apdorojimas;patiekalų gamyba ir realizavimas;reikalavimai darbuotojams.

Savikontrolės sistema viešojo maitinimo įmonėse. Geros higienos praktikos taisyklės.

kas yra savikontrolė, jos nauda viešojo maitinimo įmonėje;žurnalai ir jų pildymas;laboratoriniai tyrimai;savikontrolės auditas.

11:30 - 12:30

Pietų pertrauka.

12:30 - 13:30

Per maistą plintančių infekcinių ligų protrūkiai, jų priežastys. Kryžminė tarša.

protrūkių statistika;mikrobiologinė maisto tarša;jautriausios vartotojų grupės;pagrindinės protrūkių priežastys;protrūkių prevencija.

13:30 - 13:45

Kavos pertraukėlė.

13:45 - 14:45

Vartotojų nusiskundimai, jų tyrimai, išvados:

skundų statistika, jų pobūdis, dažniausi vartotojų nusiskundimai;skundų tyrimai;dažniausiai viešojo maitinimo įmonių užduodami klausimai ir atsakymai į juos;konsultacija.

Lektorė - Vita Šturmienė, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, Maisto skyriaus vyriausioji specialistė-valstybinė maisto produktų inspektorė.

24
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.