Viešojo maitinimo organizavimas: reikalavimai maisto saugai ir higienai, dažniausiai pasitaikantys pažeidimai, prevencija
09:30 - 10:00
Dalyvių registracija. Pasitikimo kava.
10:00 - 11:30
Viešojo maitinimo organizavimo etapai. Maisto saugos ir higienos reikalavimai.
maisto saugą ir higieną reglamentuojantys teisės aktai;maisto produktų ir žaliavų priėmimas;maisto produktų ir žaliavų laikymas ir apdorojimas;patiekalų gamyba ir realizavimas;reikalavimai darbuotojams.
Savikontrolės sistema viešojo maitinimo įmonėse. Geros higienos praktikos taisyklės.
kas yra savikontrolė, jos nauda viešojo maitinimo įmonėje;žurnalai ir jų pildymas;laboratoriniai tyrimai;savikontrolės auditas.
11:30 - 12:30
Pietų pertrauka.
12:30 - 13:30
Per maistą plintančių infekcinių ligų protrūkiai, jų priežastys. Kryžminė tarša.
protrūkių statistika;mikrobiologinė maisto tarša;jautriausios vartotojų grupės;pagrindinės protrūkių priežastys;protrūkių prevencija.
13:30 - 13:45
Kavos pertraukėlė.
13:45 - 14:45
Vartotojų nusiskundimai, jų tyrimai, išvados:
skundų statistika, jų pobūdis, dažniausi vartotojų nusiskundimai;skundų tyrimai;dažniausiai viešojo maitinimo įmonių užduodami klausimai ir atsakymai į juos;konsultacija.
Lektorė - Vita Šturmienė, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, Maisto skyriaus vyriausioji specialistė-valstybinė maisto produktų inspektorė.