Visos dienos

Grupės „Armed Sheep Doom Cloud Prank“ koncertas

Armed Sheep Doom Cloud Prank - tai kupinas laisvės ir geros nuotaikos projektas, kurį sudaro jaunieji Lietuvos džiazo muzikantai: bosistas Arman Isojan (Armed), saksofonininkas Simonas Šipavičius (Sheep), bugnininkas Domantas Razmus (Doom), saksofonininkas Klaudijus Štuopinis (Cloud) ir gitaristas Pranas Kentra (Prank). Pirmąjį savo koncertą grupė sugrojo 2014 m. Vilnius Jazz festivalyje, o šiemet, su Prano Kentros pastiprinimu vėl pasirodo scenoje ir atsineša pluoštą žinomos muzikos iš filmų, serialų, bei kompiuterinių žaidimų. Visą tai grupė suplaka į valandos muzikinį kokteilį, kuriame nostalgijos skonis susipina su džiazo saldumu ir įvairių žanrų prieskoniais.

Armėnų kilmės kontrabosininkas Arman Isojan studijavo smuiko specialybę Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje Klaipėdoje, vėliau baigė kontraboso studijas Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademijoje Vilniuje. Karjerą jis pradėjo uostamiestyje – griežė smuiku country grupėje, vėliau susidomėjo džiazo muzika bei kontrabosu, pradėjo groti Jurgio Barakausko diksilende, vėliau grojo Kęstučio Sovos vadovaujamame kvintete "I 4 combo", bei dirbo Klaipėdos muzikiniame teatre. Muzikantas aktyviai dalyvauja įvairuose projektuose ir džiazo sesijose, be to, nuolatos save išbando įvairiuose konkursuose. 2013 metais dalyvavo tarptautiniame jaunųjų džiazo atlikėjų konkurse Rostove, Rusijoje, tais pačiais metais pelnė specialų prizą „Vilnius Jazz Young Power“ konkurse, kaip grupių „R.A.D.D.“ ir „Legentet“ kontrabosistas, o su „R.A.D.D.“ laimėjo ir pagrindinį konkurso prizą. Dalyvavo atstovaujant Lietuvą tarptautiniame projekte „Divercities Grenoble 2012“ Prancūzijoje. Arman grojo džiazo festivaliuose Lietuvoje ir svetur, tokiuose kaip: Klaipėdos pilies džiazo festivalis, "Kaunas Jazz", "Vilnius Jazz", "Vilnius Mama Jazz", "Birštonas Jazz", "Elektrėnų džiazo festivalis", "Galvės džiazo fiesta", „Jazznica 2011“ Slovakijoje. Arman Isojan teko koncertuoti Italijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Baltarusijoje, Rusijoje, Estijoje, Latvijoje, Belgijoje, Norvegijoje, Lenkijoje ir t.t. Arman groja ne tik džiazo projektuose, ieškodamas naujų įdėjų bei saskambių. Pasak jo, muzika - tai gyvenimo takelis.

Simonas Šipavičius yra nuo 2010-ųjų gyvuojančios grupės “Sheep Got Waxed” narys, dalyvavo su šiuo trio ne tik Lietuvos džiazo šventėse, bet ir „Cosmo Jazz“ (Prancūzija) bei Birmingham jazz and blues festivaliuose, grojo Maskvos ir Sankt Peterburgo klubuose, sukūrė muziką Vido Bareikio spektakliui „Kovos klubas“, kuri buvo nominuota Auksiniam scenos kryžiui, išleido du albumus.

2011 metais “Sheep Got Waxed” laimėjo „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso „Grand Prix“, o Simonas Šipavičius 2010-aisiais šiame konkurse buvo pripažintas geriausiu instrumentininku.

Saksofonininkas taip pat groja „Vilnius Jazz Orchestra“, pasirodė keliuose kameriniuose bendraamžių kolektyvuose, televizijos ir meno projektuose. Su įvairiomis grupėmis jis ne kartą koncertavo didžiausiuose šalies džiazo festivaliuose - „Vilnius Jazz“, „Vilnius Mama Jazz“, Birštono, Klaipėdos pilies džiazo. Taip pat „ Le Festival des Transeuropeennes“ Prancūzijoje, tarptautiniame Birmingemo džiazo ir bliuzo festivalyje.

Domantas Razmus mokėsi Pasvalio vaiku muzikos mokykloje saksofono specialybės, vėliau savarankiškai pramoko groti mušamaisiais, tapo kelių roko ir popgrupių nariu. Šiuo metu jis studijuoja mušamuosius Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

2012 metais būgnininkas buvo atrinktas dalyvauti tarptautiniame projekte „Travelling Youth Orchestra“, gastroliavo su juo užsienyje. 2013 m. su grupe „R.A.D.D“ laimėjo „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso pagrindinį prizą.

Šiuo metu Domantas reiškiasi įvairiuose muzikiniuose projektuose, dalyvauja atvirose džiazo sesijose.

Klaudijus Štuopinis baigė Klaipėdos konservatoriją, studijavo „Prince Clause Conservatoire of Groningen“ Olandijoje, šiuo metu yra Vilniaus kolegijos studentas.

2013 metais atlikėjas subūrė eksperimentinio džiazo trio “Dead Fields of Clouds”, su juo koncertavo Danijoje ir Olandijoje. Jis taip pat dalyvavo “Jazznica” festivalyje Slovakijoje, Klaipėdos pilies ir Birštono džiazo festivaliuose.

Pranas Kentra – jaunesnės kartos gitaristas, Prins Claus konservatorijos Nyderlanduose, LMTA ir VIKO absolventas. Klasikinės gitaros ir roko muzikos įtaka paauglystėje ir džiazo bei world muzika studijų metais paliko didžiulį pėdsaką P. Kentros grojime ir kūryboje. kurioje atsispindi įvairūs muzikos stiliai bei platus techninis arsenalas.

Lietuvoje Pranas bendradarbiavo su didele dalimi lietuvių džiazo muzikantų, Šv. Kristoforo, Klaipėdos kameriniais orkestrais, Kauno, ir Vilniaus bigbendais, šiuolaikinės akademinės muzikos kompozitoriais. Grojo su įvairiais projektais Olandijoje, Vokietijoje, Liuksemburge, Šveicarijoje, Austrijoje, Bulgarijoje, Slovėnijoje, Baltijos šalyse. 2013 metais jis kartu su savo trio laimėjo Gitarų Šėlsmo konkursą Vilniuje, 2014 metais Olandijoje išleido debiutinį albumą “Vague Memoirs”, išleido keletą singlų su pop/rock projektu “Ta’dam”. Nuo 2014-ųjų metų Pranas yra pastovus šiuolaikinės akademinės muzikos ansamblio “Synaesthesis” narys. Greta įvairių džiazo muzikos festivalių kaip atlikėjas dalyvavo šiuolaikinės muzikos festivaliuose, tokiuose kaip “Gaida”, “AHEAD”, “Druskomanija” ir “Jauna Muzika”, kuriame 2016 metais pasirodė duetu su garsiu kompozitoriumi David Behrman.

2016 m. buvo išleistas Prano Kentros tarptautinio kvarteto albumas “Centrifuge”, kuriame grojo Grammy laureatas bosistas Mark Haanstra, vokalistė Hiske Oosterwijk ir būgnininkas Stefan Goranov.

Pranas taip pat veda gitaros paskaitas VDU muzikos akademijoje, Vilniaus kolegijoje ir pamokas J. Gruodžio konservatorijoje.


https://www.facebook.com/armedsheepdoomcloudprank/


https://www.facebook.com/armedsheepdoomcloudprank/


http://www.penki.lt/lt/Armed-Sheep-Doom-Cloud-Prank-Lietuva-Lithuania.media?id=271555

ČIA GYVENA MUZIKA!

Vakaro programos kaina asmeniui - 8 EUR.
Staliukų rezervacija telefonu: 867781899

26
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.