BRC Visuotinio maisto saugos standarto praktinis įgyvendinimas
09:30 - 10:00
Dalyvių registracija. Pasitikimo kava.
10:00 - 10:30
BRC, IFS, FSSC 22000 palyginimas:
sertifikavimo procesas ir jo eiga.
10:30 - 11:00
Aukščiausiosios vadovybės įsipareigojimai:
išaiškinimas;organizacinė struktūra;vadovybinė vertinamoji analizė (autentiškumas ir maisto apsauga);pamatuojami maisto saugos tikslai.
11:00 - 11:10
Kavos pertraukėlė.
11:10 - 11:30
Maisto saugos planas – RVASVT:
įdiegimo gairės, fazės, žingsniai;RVASVT – maisto saugos grupės sudarymas, produktų ir žaliavų aprašymas, numatoma produktų panaudojimo paskirtis;srauto diagramų sudarymas, srauto diagramų patikrinimas, rizikos veiksnių identifikavimas, analizė ir valdymo priemonių kategorizavimas bei parinkimas;RVASVT planas, jo patikrinimas ir įteisinimas.
11:30 - 12:00
Maisto saugos ir kokybės valdymo sistema:
maisto saugos vadovas;teisinių reikalavimų valdymas;dokumentų ir įrašų valdymas.
Vidinis auditas:
planavimas (audito padalinimas per kelis kartus);klausimynas, radinių kategorijos, koregavimo veiksmai;gamyklos veiklos patikrinimai.
12:00 - 13:00
Pietų pertrauka.
13:00 - 13:45
Žaliavų, medžiagų tiekėjų atranka, pirkimas, tiekėjų atsekamumo sistemos veikimo išbandymas. BRC 7 versijos reikalavimai:
paslaugų teikėjų įvertinimas ir kontrolė;specifikacijos, neatitikčių valdymas, koregavimo ir prevenciniai veiksmai;atsekamumas ir jo išbandymas;avarinės situacijos, kurios gali įtakoti maisto saugą, atšaukimas ir paėmimas iš rinkos;orientavimasis į klientą ir komunikacija
13:45 - 14:30
Aplinkos standartai:
reikalavimai maisto apsaugai, teritorijai, pastatams, patalpoms, jų išdėstymui, komunaliniams tinklams;rizikos zonų nustatymas ir reikalavimai;kryžminė tarša, įrengimai, eksploatacija, remontai, buitinės patalpos, cheminė kontrolė, taršos svetimkūniais valdymas, sanitarija, atliekų tvarkymas;sugadintų maisto produktų ir produktų, skirtų gyvūnų pašarams valdymas;kenkėjų kontrolė, sandėliavimas, išsiuntimas ir transportavimas.
14:30 - 14:40
Kavos pertraukėlė.
14:40 - 15:30
Produkto kontrolė:
naujų produktų projektavimas ir kūrimas, produktų ženklinimas, taršos alergenų valdymas;produktų autentiškumas, teiginiai ir vartotojų grandinė (rizikos veiksnių analizė ir valdymo priemonių parinkimas);produktų pakavimas, laboratoriniai tyrimai, reikalavimai vidinei laboratorijai.
Proceso kontrolė:
proceso kontrolė, technologiniai aprašymai, procesų įteisinimas;ženklinimo ir pakuotės kontrolė (papildomi reikalavimai pagal BRC 7 versiją), kiekio ir tūrio kontrolė, matavimo prietaisų patikra ir kalibracija;personalas – mokymai, reikalavimai asmens sveikatai, asmens higiena ir darbo apranga.
15:30 - 15:45
tepalai, asmens higienos reikalavimai, įrengimų higieniška konstrukcija, metalo detektorių veiklos patikrinimas.
15:45 - 16:15
Klausimai, diskusijos.
Lektorius - Marius Kaziliūnas, UAB „Maisto saugos biuras“, direktorius, auditorius.