Visos dienos

BRC Visuotinio maisto saugos standarto praktinis įgyvendinimas

09:30 - 10:00

Dalyvių registracija. Pasitikimo kava.

10:00 - 10:30

BRC, IFS, FSSC 22000 palyginimas:

sertifikavimo procesas ir jo eiga.

10:30 - 11:00

Aukščiausiosios vadovybės įsipareigojimai:

išaiškinimas;organizacinė struktūra;vadovybinė vertinamoji analizė (autentiškumas ir maisto apsauga);pamatuojami maisto saugos tikslai.

11:00 - 11:10

Kavos pertraukėlė.

11:10 - 11:30

Maisto saugos planas – RVASVT:

įdiegimo gairės, fazės, žingsniai;RVASVT – maisto saugos grupės sudarymas, produktų ir žaliavų aprašymas, numatoma produktų panaudojimo paskirtis;srauto diagramų sudarymas, srauto diagramų patikrinimas, rizikos veiksnių identifikavimas, analizė ir valdymo priemonių kategorizavimas bei parinkimas;RVASVT planas, jo patikrinimas ir įteisinimas.

11:30 - 12:00

Maisto saugos ir kokybės valdymo sistema:

maisto saugos vadovas;teisinių reikalavimų valdymas;dokumentų ir įrašų valdymas.

Vidinis auditas:

planavimas (audito padalinimas per kelis kartus);klausimynas, radinių kategorijos, koregavimo veiksmai;gamyklos veiklos patikrinimai.

12:00 - 13:00

Pietų pertrauka.

13:00 - 13:45

Žaliavų, medžiagų tiekėjų atranka, pirkimas, tiekėjų atsekamumo sistemos veikimo išbandymas. BRC 7 versijos reikalavimai:

paslaugų teikėjų įvertinimas ir kontrolė;specifikacijos, neatitikčių valdymas, koregavimo ir prevenciniai veiksmai;atsekamumas ir jo išbandymas;avarinės situacijos, kurios gali įtakoti maisto saugą, atšaukimas ir paėmimas iš rinkos;orientavimasis į klientą ir komunikacija

13:45 - 14:30
Aplinkos standartai:

reikalavimai maisto apsaugai, teritorijai, pastatams, patalpoms, jų išdėstymui, komunaliniams tinklams;rizikos zonų nustatymas ir reikalavimai;kryžminė tarša, įrengimai, eksploatacija, remontai, buitinės patalpos, cheminė kontrolė, taršos svetimkūniais valdymas, sanitarija, atliekų tvarkymas;sugadintų maisto produktų ir produktų, skirtų gyvūnų pašarams valdymas;kenkėjų kontrolė, sandėliavimas, išsiuntimas ir transportavimas. 

14:30 - 14:40

Kavos pertraukėlė.

14:40 - 15:30

Produkto kontrolė:
naujų produktų projektavimas ir kūrimas, produktų ženklinimas, taršos alergenų valdymas;produktų autentiškumas, teiginiai ir vartotojų grandinė (rizikos veiksnių analizė ir valdymo priemonių parinkimas);produktų pakavimas, laboratoriniai tyrimai, reikalavimai vidinei laboratorijai. 
Proceso kontrolė:
proceso kontrolė, technologiniai aprašymai, procesų įteisinimas;ženklinimo ir pakuotės kontrolė (papildomi reikalavimai pagal BRC 7 versiją), kiekio ir tūrio kontrolė, matavimo prietaisų patikra ir kalibracija;personalas – mokymai, reikalavimai asmens sveikatai, asmens higiena ir darbo apranga.

15:30 - 15:45

tepalai, asmens higienos reikalavimai, įrengimų higieniška konstrukcija, metalo detektorių veiklos patikrinimas.

15:45 - 16:15

Klausimai, diskusijos.

Lektorius - Marius Kaziliūnas, UAB „Maisto saugos biuras“, direktorius, auditorius.

20
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.