Visos dienos

Kaip lengvai kurti, valdyti ir optimizuoti verslo procesus?

KODĖL 95% VERSLININKŲ BANKRUTUOJA?
Per pirmus 5 verslo gyvavimo metus, bankrutuoja 95% verslininkų, per kitus 5 metus iš likusiųjų 5% bankrutuoja dar 80%. Viena iš pagrindinių neefektyvaus verslo valdymo problemų - nesusikalbėjimas tarp skirtingų sričių ekspertų įmonės viduje. Turbūt ne kartą esate atsidūrę tokioje situacijoje, kai kalbėdamas su kitos profesijos atstovu niekaip negalėjote su juo susikalbėti ir suprasti vienas kito? Tai puikiai iliustruoja šis paveikslėlis:

•Jūs negalite palikti savo verslo ilgesniam laikui, nes nuolatos privalote jame aktyviai dalyvauti?
•Jums sunku rasti tinkamos kvalifikacijos darbuotojus, o juos suradus - išlaikyti?
•Jūs jau bandėte aprašyti savo verslo procesus, bet tie aprašai tik dulka lentynose, o pareigybinėmis instrukcijomis niekas nesinaudoja?
•Jums nuolatos tenka gesinti gaisrus savo darbo vietoje, todėl neturite laiko įmonės plėtrai?
•Jūs susiduriate su susikalbėjimo problema tarp įmonės darbuotojų?

Jei į bent vieną aukščiau esantį klausimą atsakėte TAIP - greičiausiai esate tarp potencialių 95% verslininkų, kurie gali bankrutuoti.

Ruošiantis paleisti pirmą bepilotį kosminį laivą "Buran" buvo susidurta su problema. Skirtingų profesijų atstovai - biologai, mechanikai, inžinieriai, matematikai turėjo susišnekėti viena kalba. Tokiam grandioziniam projektui reikėjo tobulos bendros kalbos, kuri padėtų suderinti procedūras ir veiksmus 0,0001 milisekundžių tikslumu.
Todėl buvo pabandyta sukurti paprastą, draugišką, lengvai visų suprantamą algoritmų kalbą, kuri leistų sudėtingiausias procedūras pateikti taip paprastai, kad visi galėtų kalbėti viena kalba.
Taip gimė algoritminė kalba - "DRAKON", kuri buvo sėkmingai panaudota dar 7 kosminiuose projektuose JAV, Japonijoje ir Norvergijoje.
Šios kalbos kūrėjas - Vladimiras Parandžanovas, iš kurio DRAKON kalbos mokėsi šio seminaro autorius Algirdas Karalius.
Kaip rodo patirtis, valdyti verslą gali būti taip pat sunku, kaip paleisti kosminį laivą. Bandant suvaldyti verslo procesus, taip pat susiduriame su ta pačia KOMUNIKACIJOS problema.
Verslo procesai tampa vis sudėtingesni, todėl atsiranda poreikis sistematizuoti verslą ir aprašyti jame vykstančius procesus. Taip gimė idėja "DRAKON" kalbą pritaikyti verslo srityje.
Nesudėtinga "DRAKON" kalba aprašyti procesai sumažina žmogaus klaidos ir interpretacijos galimybę. Taip išvengiama NESUSIKALBĖJIMO.


"DRAKON" kalba - tai draugiškas (vizualinis) procesų aprašymo būdas, paaiškinantis bet kokį verslo procesą taip, kad jį gebėtų suprastų net ir 8 - 10 metų vaikas.

APIE AUTORIŲ

Algirdas Karalius dirba 18-oje pasaulio šalių su įvairiomis kompanijomis, padeda joms padidinti efektyvumą ir pelningumą. Tarp jo klientų didžiausi tarptautiniai bankai, farmacinės kompanijos, korporacijos bei kitos mažos ir vidutinės įmonės.
Nusiskundimas, kurį dažniausiai girdi Algirdas, skamba taip: "Mes sunkiai susikalbame tarpusavyje ir su klientais".
Taigi, pagrindinis klausimas - kaip padėti žmonėms sudėtingus verslo procesus paversti paprastais ir suprantamais?
Norėdamas atsakyti į šį klausimą, Algirdas ieškojo įvairių metodų - pradedant "ISO" aprašymo instrumentais, "LEAN", "6 Sigma", baigiant verslo procesų vizualizacija.
Kai tik Algirdas iš V. Parandžanovo pirmą kartą išgirdo apie "DRAKON" kalbą, jis suprato, kad tai yra TAI, ko jis ieškojo.
Taip Algirdas Karalius tapo pirmuoju žmogumi pasaulyje, pritaikiusiu šį metodą medicinoje, o vėliau ir versle. Ši technologija tapo tikra tarptautine sensacija, kuriai prognozuojama itin šviesi ateitis.

26
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.