Visos dienos

EUROWELLNESSDAY boutique

Funkcinio treniravimo ir kūno balanso specialistas Lorenzo Sommo: visada prisiminkite, kad viskas, ką kasdien darote, yra skirta jums patiems

 

Sausio 27-28 dienomis, Vilniuje, vyks, Aeromix fitneso mokymo centro rengiamas, „Eurowellnesday‘2017“. Renginys skirtas sveikatos specialistams, kineziterapeutams, pilateso, jogos, kūno balanso, kalanetikos mokytojams ir visiems gyvenantiems aktyviai bei sveikai.

Penki sveikatinimo srities profesionalai iš Lietuvos ir kitų šalių dalyviams pristatys naujausias fizinio aktyvumo tendencijas.

Tarp pranešėjų ir du svečiai iš Italijos - profesionali pilateso ir kūno balanso mokytoja Laura Cristin ir funkcinio treniravimo ir kūno balanso specialistas Lorenzo Sommo, kurio patarimai bei pamokos ypač laukiami.

Lorenzo Sommo gimė Turine. Iki 19 metų Lorenzo buvo plaukikas, taip pat užsiminėjo gimnastika, domėjosi snieglenčių bei burlenčių sportu. Sporto ir mokslo apie judėjimą laipsnį įgijo 2005 m. Fitneso srityje dirba 10 metų.

Tačiau, būtent Lorenzo šiluma, požiūris į savo darbą ir noras dalintis patirtimi pritraukia šimtus į seminarus, kuriose jis dalyvauja.

,,Mūsų kūnas – kaip lėtai judanti mašina, o ne robotas. Tad išlaisvinkite savo tikrąjį kūną bei atraskite naujų pojūčių! Fitnesas padeda pasiruošti tikram gyvenimui, rimtam sportui. Dėl nuolatinių modernaus gyvenimo pokyčių, fitnesas yra puikus būdas kasdien pažinti ir atrasti tikrąsias žmogaus kūno galimybes“ –teigia Lorenzo Sommo.

Apie, tai kas L.Sommo yra sportas ir ką jis norėtų patarti žmonėms, jo neseniai duotame interviu.

Sausio pabaigoje po  beveik dviejų metų pertraukos grįžtate į Lietuvą. Kokių naujų iššūkių paruošėte Lietuvos treneriams ir visiems sporto entuziastams?

Visų pirma norėčiau pasakyti, kad aš labai laimingas ir man didelė garbė dar kartą atvykti į Lietuvą. AEROMIX organizuojamame renginyje EUROWELLNESSDAY 2017 daugiausia dėmesio skirsiu sužinoti, kaip atradus geriausias savo kūno galimybes, susikurti naują kūną. Mano manymu, veiksmingiausias kelias – saugiais metodais stumti savo kūną į naujas ribas, stengtis praplėsti jas. Nustokite galvoti, kad mes esame TIK žmonės. Kiekvienas iš jūsų galite būti superžmogumi, jei tik tikėsite tuo.

 Lorenzo, koks jūsų paties didžiausias sporto iššūkis? Ar daug jų turite sau iškėlęs?

 Mano pirmasis sportas buvo burlentės – buriavimas. Taigi didžiausias iššūkis kasdien būdavo plaukti prasčiausiomis gamtos sąlygomis: kuo didesnės bangos, kuo stipresnis vėjas – tuo iššūkis didesnis. Arba jį įveiki, arba važiuoji namo.

Fitneso sporte iššūkiai laukia kasdien – kiekvieną dieną ieškau ir atrandu vis naujų natūralių būdų kūnui judėti. Mes gi nežinome savo kūno instrukcijos. Todėl kiekviena diena man tampa tikru iššūkiu vis atrasti ką nors naujo.

 

EUROWELLNESSDAY 2017 išvakarėse Vilniuje pristatysite programą RESET YOUR BODY (liet. ATNAUJINK SAVO KŪNĄ). Kokia pagrindinė jos žinutė?

Mūsų kūnas yra svarbiausia gyvenimo duota dovana. Gerbkite ją ir tinkamai naudokite.

Patarkite, kaip save motyvuoti sporte.

Visada prisiminkite, kad viskas, ką kasdien darote, yra skirta jums patiems. Kiekvienos dienos iššūkiai, nauji keliai yra skirti atrasti maksimalias savo kūno galimybes ir perteikti šias žinias savo klientams.

Kas jus patį labiausiai motyvuoja trenerio darbe?

Aš esu laimingas galėdamas dirbti tai, kas geriausiai išreiškia mane: mokyti, keliauti, susipažinti su naujais žmonėmis. Kada dienos šviesos užgęsta, savo atmintyje peržvelgiu tądien sutiktų žmonių žvilgsnius ir šypsenas. Tai dovana, už kurią turi būti dėkingas.

 Daugiau apie renginį www.aeromix.lt

 

25
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.