Visos dienos

Kvalifikacijos tobulinimo kursai „Manualinė stuburo terapija“, skirti kineziterapiautams

Kursų trukmė ir kainos:

8 dienų kursus sudarys 2 dalys:

I dalis: 4 dienos – balandžio 27—30 d.

Temos (žr. Kursų programa)

Registracijos forma į I kursų dalį: http://www.lsu.lt/node/7188

II dalis:  4 dienos – lapkričio 2­5—29 d.

Temos (žr. Kursų programa)

Registracijos forma į II kursų dalį: http://www.lsu.lt/node/7189

Registracijos forma į 8 dienų kursus: http://www.lsu.lt/node/7190

Kaina:

8 dienos – 980 Eur

4 dienos – 490 Eur

Kursų programa: http://www.lsu.lt/sites/default/files/paveiksleliai/kursu_programa.pdf 

Kurso turinys:

Šio kurso metu bus analizuojami anatominiai ir funkciniai kryžmeninio klubo sąnario, juosmeninės, krūtininės ir kaklinės stuburo dalies ypatumai. Siekiant pritaikyti tinkamiausią manualinę terapiją atliekamas sąnarių, nervų ir raumenų sistemų, susijusių su stuburu, ištyrimas. Pateikiami anatominių stuburo pokyčių ir funkcinių sutrikimų vertinimo pagrindai.

Ypatingas dėmesys skiriamas mokslu grįstai praktikai, akcentuojamas klinikinis paciento ištyrimas, vertinimas, klinikinės informacijos interpretavimas, diferencinė diagnostika ir intervencija. Svarbus kurso aspektas yra mokslinis klinikinės praktikos pagrindimas. Taip pat skausmo klasifikacija ir jos pagrindu taikomos gydymo strategijos.

Paskaitos, demonstravimo ir pratybų metodai naudojami pateikti mokomajai medžiagai.

Kursas skirtas praktikams ir akademiniam personalui, kurie domisi manualine terapija, manualine medicina ar griaučių-raumenų sritimi. Kurso medžiaga naudinga specialistams, kurie ieško naujos informacijos, siekia plėtoti profesines kompetencijas ir tobulinti savo klinikinę praktiką. Dalyviai įgis žinių ir gebėjimų, susijusių su though sound methodology, gydymo strategijomis ir progresija.

Manualinės terapijos kursas yra išskirtinis savo dėstymo ir medžiagos kokybe, tačiau mokymuose gali dalyvauti specialistai, neturintys arba turintys labai mažai manualinės stuburo terapijos patirties. Taigi norint dalyvauti mokymuose nereikia jokio specialaus pasirengimo. Ankstesnių kursų dalyviai įvardino mokymus, kaip labai aukšo lygio, kokybiškus ir efektyvius turinio, lektoriaus kompetencijos ir praktinių įgudžių formavimo aspektu.

Išklausę kursus, klausytojai:

1.       Susipažins su naujausiais moksliniais įrodymais bei klinikinio mąstymo principais, susijusiais su stuburo ir periferinių sąnarių manualine terapija.

2.       Žinos su amžiumi susijusius anatominius, patoanatominius ir biomechaninius stuburo pokyčius. 

3.       Gebės surinkti atitinkamą subjektyvią informaciją apie pacientą.

4.       Gebės analizuoti laikysenos tipus, sieti juos su normaliu judesiu ir specifinėmis stuburo disfunkcijomis.

5.       Gebės analizuoti judesio stereotipą ir sieti jį su specifinėmis stuburo disfunkcijomis.

6.       Gebės atskirti klinikinius judesio modelius (pattern).

7.       Tobulins klinikinio mąstymo įgūdžius, taikys holistinį paciento ištyrimą bei juo pagrįs įvairių sistemų sutrikimų diferencinę diagnostiką.

8.       Gebės atlikti fizinį tarpslankstelinių sąnarių, nervų ir stuburo raumenų ištyrimą.

9.       Gebės pasirinkti tinkamas intervencijos strategijas ir pritaikyti manualines technikas bei specifinius pratimus atitinkančius ištyrimo rezultatus.

10.   Gebės taikyti provokacinius testus, kurie padeda idenfikuoti specifines segmentines judesio disfunkcijas.

11.   Gebės taikyti provokacinius testus skausmo reprodukavimui.

12.   Supras skausmo mechanizmus ir gebės skirti ūmų, lėtinį ir kompleksinį skausmą.

13.   Gebės identifikuoti nervinių struktūrų pažeidimą.

Kurso pagrindimas

Kursų metu bus pristatomi klinikiniai atvejai raštu, naudojamas demonstravimas, realių situacijų simuliavimas. Demonstruojamos ir koreguojamos dalyvių atliekamos technikos praktinių pratybų metu.

Sąnarių sistema

Ypatingas dėmesys skiriamas tikslaus ir specifinio manualinio ištyrimo, kurį sudaro skirtingos technikos, mokymui.

Pastarųjų metų moksliniai tyrimai rodo, kad hipo ir hipermobilių segmentų identifikavimas ir atitinkamai parinktas gydymas duoda ženkliai geresnius rezultatus.

Nervų sistema

Kurso metu bus pateikta nervinių struktūrų pažeidimų, skausmo sindromų apžvalga, trijų tipų nervinės disfunkcijos diferencinė diagnostika - neuropatinio skausmo su centrine sensitizacija, neuropatinio skausmo su periferinio nervo sensitizacija ir neuropatinio skausmo su aksono pažeidimu (kompresinė neuropatija). Kurso metu bus demonstruojama ir mokoma praktinių minėtų būklių ištyrimo metodų, pateikiami klinikiniai atvejai.

Neurogeninis skausmas klasifikuojamas atsižvelgiant į klinikinio ištyrimo rezultatus į sensorinį hiperjautrumą (sensory hypersensitivity), kompresinę neuropatiją (compression neuropathy) ir periferinę sensitizaciją (peripheral nerve sensitization).

Raumenų sistema

Mokymų metu bus akcentuojamas funkcinis motorinės stuburo kontrolės ištyrimas bei pateikta teorinė simptomų ir požymių, nustatomų esant sutrikusiai motorinei kontrolei, koncepcija. Teigiama, jog yra svarbu atpažinti ir suprasti, kad ne visiems pacientams reikalingas motorinis retreniravimas. Tik nedidelei daliai pacientų būdingas nestabilumas. Yra mokslinių įrodymų, kad šių pacientų gydymas taikant stabilizavimo pratimus yra netinkamas ir neefketyvus. Paciento, kuriam reikalingas judesių mokymas, identifikavimas yra svarbi šio kurso dalis. Kurso metu bus mokoma sisteminio bei funkcinio, paciento, kuriam būdingas judesių valdymo sutrikimas, treniravimo. Juosmens-dubens ir kaklo srities ištyrimas ir kineziterapija pagal O'Sullivan modelį bus pateikta mokymo metu.

Kursus ves lektorius Vaidas Stalioraitis (Melburnas, Australija) – Kaulų ir raumenų specialistas (FACP),  klinikinės manipuliacinės kineziterapijos magistras (Master of Clinical Manipulative Physiotherapy, Curtin University, Australia), tarptautinis Mulligano koncepcijos instruktorius, tituluotas Australijos kineziterapeutų asociacijos narys, Manual Concepts fakulteto narys (Western Australia).

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.