Visos dienos

Miuziklas „Adamsų šeimynėlė“

2 dalių miuziklas
ADAMSŲ ŠEIMYNĖLĖ
Knygos autoriai Marshall Brickman ir Rick Elice

Muzika ir dainų tekstai Andrew Lippa
Veikėjų charakteriai Charles Addams

Pastatymo meno vadovas - KĘSTUTIS S. JAKŠTAS
Režisierė - VIKTORIJA STREIČA
Dirigentai - RIČARDAS ŠUMILA, JULIUS GENIUŠAS
Scenografas ir vaizdo projekcijų autorius - GINTARAS MAKAREVIČIUS
Kostiumų ir grimo dailininkė - KOTRYNA DAUJOTAITĖ
Šviesų dailininkas - AUDRIUS JANKAUSKAS
Choreografai - DAINIUS BERVINGIS, GINTARAS VISOCKIS
Chormeisterė - RASA VAITKEVIČIŪTĖ

Premjera 2017 m. vasario 14 d.

ADAMSŲ ŠEIMYNĖLĖ pristatoma bendradarbiaujant su Theatrical Rights Worldwide, 1180 Avenue Of The Americas, #640, Niujorkas, NY 10036, www.theatricalrights.com.
ir ABG Pictures International, spol.s.r.o, Petrohradská 3, 101 00 Praha 10, Čekija, abg@abgpictures.cz
**************

Dalyvauja:
Raimondas Baranauskas, Egidijus Bavikinas, Giedrius Arbačiauskas,
Akvilė Garbenčiūtė, Živilė Lamauskienė, Viktorija Streiča,
Žanas Voronovas, Gediminas Maciulevičius,
Vilma Narvidaitė, Neringa Nekrašiūtė,
Marija Arutiunova, Iveta Kalkauskaitė, Karina Krysko,
Dainius Bervingis, Žygimantas Galinis, Povilas Strikaitis,
Jonas Lamauskas, Giedrius Prunskus,
Kristina Siurbytė, Ieva Vaznelytė,
Jurgis Jarašius, Martynas Beinaris, Martynas Kavaliauskas,
Ervinas Jasevičius, Jonas Kaminskas, Vygantas Bemovas

Miuziklas apie antgamtiškai paslaptingą ir švelniai šėtonišką Adamsų šeimą sukurtas pagal Marshall Brickman ir Rick Elice knygą „Adamsų šeimynėlė“. Muziką ir eilių tekstus jam parašė Amerikos teatro Drama Desk apdovanojimo laureatas Andrew Lippa. Pirmąjį miuziklo spektaklį pastatė keturiskart Tony prizą laimėjęs režisierius Jerry Zaks, choreografas Sergio Trujillo, Olivier prizo laimėtojai dailininkai Phelim McDermont ir Julian Crouch. Premjera įvyko Niujorke, Brodvėjuje 2010 m. balandžio 8 d. Spektaklio sėkmė lėmė naujus miuziklo pastatymus Europoje  - 2012 m. Švedijoje, dar vėliau – Suomijoje, Italijoje, Vokietijoje, Čekijoje, Anglijoje. Apsukęs ratą tarp žemynų, miuziklas naujomis spalvomis sušvito Čikagoje 2015 m.
Miuziklo veikėjų charakteristikos perimtos iš Charles Addams nupieštų amerikiečių šeimos personažų suteikus jiems gausybę vampyriškai makabriškų elgsenos ir išvaizdos detalių. Ši smagi šeimos parodija sulaukė komiksų, animacinių ir pilnametražio kino versijų, tačiau muzikinę sceną atrado tik 2010 m.  
Šios šeimos istorijos esmė – kiekvienų tėvų košmaras, kai duktė, netgi jei ji paskutinė Tamsos karalystės princesė Trečiadienė Adams, užauga ir įsimyli – o siaube - mielą, protingą jaunuolį iš respektabilios, gerbiamos šeimos. Jaunuolis mylimosios makabriškų polinkių tėvų nėra nė karto sutikęs, nei akyse regėjęs. Ir tarsi to nebūtų gana, Trečiadienė patiki savo paslaptį tėvui ir maldauja nieko nesakyti motinai. Gomesas Adamsas patenka į situaciją, kokios dar iki šiol nebuvo – saugoti paslaptį nuo savo žmonos Mirtišės. Kas įvyks, kai visa Adamsų šeima vieną lemtingą vakarą susirinks Trečiadienės organizuojamame „normaliame“ susitikime su mylimuoju ir jo tėvais?

Tačiau tai tik išorinė šios istorijos pusė. Pažvelgus giliau, mūsų akims „neįprasta“ Adamsų šeima saugoja svarbiausias bendražmogiškas vertybes, pasakoja apie amžinus ir nekintančius dalykus: šeimos vertybes, skirtingų kartų bendravimą, pagarbą prosenelių išminčiai ir net aukščiausioms jėgoms nepavaldų meilės jausmą. Librete taip pat aiškiai jaučiamas netradicinės Adamsų šeimos unikalumas ir jų santykis su vadinamaisiais „normaliais“ piliečiais, pateikiamas plačiai išplėtota puikaus humoro palete. Nūdienos pasaulyje akivaizdžiai aštrėja vienišumo ir nepritapimo problema, tad netradicinis Adamsų šeimos požiūris į aplinkinį pasaulį duoda šviesaus peno apmąstymams, kaip prisitaikyti nedraugiškoje aplinkoje, ir liudija, kad pagrindinis ramstis šiame santykyje yra šeima.

19
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.