Visos dienos

Advento laikotarpis kartu su festivaliu Cantate Domino

Tai tarptautinis chorų muzikos festivalis ir konkursas Kaune.

Vos prieš kelias dienas prasidėję nauji liturginiai metai bei susikaupimo ir ramybės laikotarpis netrukus sukvies visus chorinės muzikos puoselėtojus pasiklausyti nemažo pluošto sakralinės muzikos kūrinių. Cantate Domino festivalis, Kaune jau tapęs kalėdinio laukimo tradicija, gruodžio 14-18 dienomis, padovanos chorinės muzikos klausytojams renginį, kuriame galėsime išgirsti ne tik Lietuvos chorų, bet ir iš kitų valstybių atvykusių kolektyvų parengtas programas. „Atvažiuoja puikūs chorai, skambės aukščiausio lygio chorinė muzika, koncertai nepaliks abejingo nei vieno klausytojo. Kolektyvai susirinks iš 6 valstybių: Čekijos, Baltarusijos, Suomijos, Latvijos, Lietuvos ir iš JAV“ – šių metų festivalio planais dalinasi festivalio vadovas Rolandas Daugėla.

Šių metų festivalis pristatys penkias dienas vyksiančią programą. Cantate Domino atidarymo koncerte giedos itin ryškus ir neeilinis kolektyvas - „Handel Society“ choras iš JAV. Savo muzikinį kelią kolektyvas pradėjo dar 1807 metais. Tai seniausia Dortmuto universiteto bendruomenė Amerikoje, puoselėjanti chorinio dainavimo meistriškumą. Įvairiausių epochų chorinės muzikos opusus, o tarp jų ir Baltijos šalių kompozitorių kūrinius galima bus išgirsti gruodžio 14 dieną, Kauno Jėzuitų bažnyčioje. Tuo tarpu gruodžio 15 dieną, Kauno Vytauto Didžiojo universiteto muzikos akademijos koncertų salėje, vyks koncertas, kuriame skambės svečių iš kaimyninių Europos valstybių muzika (Suomijos kamerinio choro „Seitakuoro“, Baltarusijos moterų kamerinio choro ir Latvijos kultūros centro mišraus choro „Dzīne“ paruošti opusai). R. Daugėla prisimena, jog šį festivalį aplankė labai daug chorų iš įvairiausių šalių. Beveik visų pasaulio žemynų muzika (išskyrus Australijos) jau yra skambėjusi Kauno bažnyčių skliautuose.

Įpusėjus festivaliui, klausytojai galės kartu su komisija vertinti ir išgirsti net dešimties chorų atliekamus kūrinius. „Festivalio programa yra pakankamai laisva, tik apribota sakralumu. Tačiau konkurso metu yra leidžiama ir vienas ne sakralinis kūrinys. Paprastai chorai pasirenka repertuarą, kuris puikiai atskleidžia kolektyvo galimybes, todėl ir padarėme išimtį“ – apie Cantate Domino festivalio konkursą pasakoja meno vadovas.  Beje, lietuviškos chorinės muzikos gerbėjų laukia ir nemaža staigmena. Šiemet konkurse varžysis  legendinio „Ąžuoliuko“ trijų kartų chorai (berniukų ir jaunuolių, „Ąžuoliuko“ vyrų choras, bei „Ąžuolų klubo“ vyrų), kurie pasirodys penkiose konkurso kategorijose.

                      Gruodžio 17 dieną įvyks Grand Prix konkursas, o po apdovanojimų ceremonijos išgirsime geriausiai pasirodžiusių ir įvertintų kolektyvų laureatų koncertą. Tos pačios dienos vakarą, Kauno Šv. Pranciškaus Ksavero (jėzuitų) bažnyčioje, skambės svečių atliekama muzika - giedos Čekijos vaikų choras „Trallala“, Suomijos choras „Seitakuoro“, Latvijos choras „Dzīne“ bei Baltarusijos moterų kamerinis choras. Tuo tarpu paskutinę dieną festivalį Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje tradiciškai užbaigs R. Daugėlos vadovaujamas kamerinis choras Cantate Domino.  

 Visi festivalio renginiai nemokami, o organizatoriai džiaugiasi kasmet vis gausėjančiu ištikimų klausytojų ratu, neabejingu kokybiškai chorinei muzikai. Šiuo ypatingu advento laikotarpiu, prisijunkite prie atlikėjų bendrai giesmei ir maldai...

16
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.