Visos dienos

„The XX“ koncertas

Viena sėkmingiausių pastarojo dešimtmečio britų grupių „The XX“ surengs koncertą Lietuvoje. Rugsėjo pabaigoje buvo paskelbta, kad prestižinę „The Mercury Prize“ premiją laimėjusi grupė po trejų metų pertraukos ruošiasi gastrolėms. Patvirtinta, kad „The XX“, kartu su „Metallica“, „The Chainsmokers“, „The Weeknd“ ir „The Strokes“ kitais metais bus pagrindinėmis žvaigždėmis grandioziniuose „Lollapalooza“ festivaliuose Brazilijoje, Argentinoje ir Čilėje, taip pat gros „Estereo Picnic“ festivalyje Kolumbijoje.

Šios savaitės pradžioje „The XX“ oficialiai pranešė, kad šių metų pabaigoje taip pat surengs koncertus Kroatijoje, Čekijoje, Lenkijoje, Japonijoje ir Lietuvoje. Populiariosios britų grupės pirmasis koncertas mūsų šalyje bus surengtas jau gruodžio 3 d. „Compensa“ koncertų salėje Vilniuje. Tai bus vienintelis „The XX“ koncertas Baltijos šalyse. Grupė atliks ne tik geriausius savo hitus, bet ir pristatys naujus kūrinius iš netrukus žadamo išleisti ilgai laukto trečiojo studijinio albumo.

Bilietus į vienintelį Baltijos šalyse „The XX“ koncertą Vilniuje bus galima įsigyti visose „Bilietų Pasaulis“ kasose ir internetu www.bilietupasaulis.lt

Išankstinius bilietus gerbėjai galės įsigyti jau nuo spalio 18 d. 10 val. Norintys įsigyti išankstinius bilietus, iki spalio 16 d. 10 val. privalo užsiregistruoti oficialioje grupės svetainėje internete: http://thexx.info/

Vieša prekyba bilietais prasidės spalio 20 d. 10 val.

„The XX“ – „Islands“: https://www.youtube.com/watch?v=PElhV8z7I60

Grupė „The XX“, kurią dabar sudaro dainininkė ir gitaristė Romy Madley Croft, bosistas ir dainininkas Oliveris Simas ir prodiuseris Jamie Smithas xx, susikūrė 2005 m. Londone. Visi muzikantai mokėsi garsiojoje „Elliott“ mokykloje, kurioje savo laiku studijavo garsus aktorius Pierce‘as Brosnanas, populiarių grupių „Hot Chip“, „Burial“, „Four Tet“ nariai ir kitos įžymybės. Kurį laiką su grupe grojo ketvirta muzikantė – klavišininkė Baria Qureshi, tačiau vėliau muzikantų keliai išsiskyrė, ir „The XX“ liko trise.

„The XX“ – „Chained“: https://www.youtube.com/watch?v=-qiJ06IeFiI

2009 m. buvo išleistas debiutinis grupės albumas „XX“, kuris atnešė ne tik komercinę sėkmę, bet ir pripažinimą tiek melomanų, tiek kritikų gretose. „The XX“ įrašas daugelyje garsiausių muzikos leidinių buvo pripažintas vienu geriausiu metų įrašu. Britų dienraščio „The Guardian“ paskelbtame geriausių metų albumų daina „Crystalised“ tapo „iTunes“ geriausiu savaitės singlu. Kritikų palankiai sutikta grupė buvo kviečiama groti prestižiniuose festivaliuose „Coachella“, „Sasquatch“, „Bonnaroo“ ir kituose.

„The XX“ – „Crystalized“: https://www.youtube.com/watch?v=Pib8eYDSFEI

2010 m. „The XX“ albumas „XX“ pateko tarp pretendentų „The Mercury Prize“ premijai laimėti. Dėl prestižinės premijos taip pat varžėsi „Biffy Clyro“, Corinne Bailey Rae, Dizzee Rascal, „Foals“, Lauros Marling, „Mumford & Sons“, Paulo Wellerio, „Wild Beasts“ ir kitų albumai. Nugalėjo „The XX“, kurių albumas netrukus po laimėjimo kasdien buvo parduodamas didesniu nei 40 tūkst. tiražu. Vėliau grupė buvo pristatyta iškart trims „BRIT“ apdovanojimams – „Geriausio britų albumo“, „Geriausio proveržio“ ir „Geriausios britų grupės“ kategorijose. 2012 m. buvo išleistas nemažiau entuziastingai sutiktas antrasis muzikantų albumas „Coexist“, kuris buvo parduotas didesniu nei 2,5 mln. tiražu.

„The XX“ – „Fiction“: https://www.youtube.com/watch?v=fhJ9k9aJRKw

„The XX“ koncertus Europoje pradės dainininkė Jenny Hval. Norvegė J.Hval yra gerai žinoma dainų autorė, rašytoja ir poetė, išleidusi 5 studijinius albumus: tris kaip „Rockettothesky“ ir 2 solo. J.Hval novelė „Pearl Brewery“ buvo išleista 2009 m.
Jenny Hval – „Conceptual Romance“: http://bit.ly/2bBIAs9

Viena populiariausių britų indie roko grupių „The XX“ į Vilnių atvyksta koncertų organizatoriaus „Live Nation Lietuva“ ir menų fabriko „Loftas“ iniciatyva. Didžiausias Baltijos šalių koncertų organizatorius „Live Nation Lietuva“ šįmet sostinėje surengs sero Eltono Johno pasirodymą, Kaune – elektroninės muzikos legendos Jeano-Michelio Jarre'o koncertą, populiariausią pasaulyje „Pink Floyd“ muzikos šou „Brit Floyd“ ir daug kitų renginių.

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.