Visos dienos

Spektaklis vaikams „KAKĖ MAKĖ“

Valstybinis jaunimo teatras gruodžio 6 d., 18 val. Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje kviečia mažuosius žiūrovus į spektaklį „Kakė Makė“. Spektaklis sukurtas pagal žinomos ir jau pripažintos lietuvių autorės Linos Žutautės populiariąsias knygas.

Statyti spektaklį vaikams, perkeliant Kakės Makės nuotykius į sceną, ėmėsi režisierė Virginija Kuklytė. Na o scenografiją ir kostiumus kūrė pati knygelių autorė Lina Žutautė. Tikimasi, kad tokiu būdu „gyva“ knygelių turinio interpretacija bus kuo artimesnė originalui ir autorės sumanymui, o mažieji žiūrovai lengvai atpažins pamėgtų knygelių personažus, aplinką, atmosferą. Spektaklyje skamba  kompozitorės Eglės Sirvydytės muzika, choreografiją kūrė Sigita Mikalauskaitė.

„Siekiu, kad spektaklis būtų apie darnią šeimą, kurioje tėtis ir mama myli vienas kitą, o svarbiausia, nebijo savo santykių parodyti prie vaiko, nebijo apsikabinti vienas kito ir vaiko šalia“, – apie pagrindinę spektaklio idėją sako režisierė.

„Manau Kakės Makės fenomenas yra tai, kad ji niekuo neišsiskiria iš kitų vaikų. Ji neturi stebuklingų galių, neturi fėjų – krikštamočių, nevažinėja moliūgų karietose, o gyvena paprasto, smagaus vaiko gyvenimą“, – pasakoja spektaklio režisierė V. Kuklytė. Pasak jos, iliustracijų knygelė palieka didžiulę laisvę žaidimui ir fantazijai, todėl spektaklis kuriamas animacinio filmuko principu. Jame bus daug veiksmo, plastikos, judesio, dainų, o teksto tiek, kiek reikia.

Pagrindinis Kakės Makės vaidmuo teko žaviai Jaunimo teatro aktorei Daliai Morozovaitei. Mamą vaidina aktorės Aldona Bendoriūtė ir Aušra Pukelytė, tėtį – aktoriai Giedrius Arbačiauskas ir Ignas Ciplijauskas, o Netvarkos nykštuką įkūnija kviestinis trupės „Degam“ aktorius Šarūnas Gedvilas.

Lina Žutautė (g. 1973 m.) – dailininkė ir paveikslėlių knygelių mažiausiems skaitytojams autorė, geriausiai žinoma iš istorijų apie Kakę Makę, kurių jau pasirodė keturios: „Kakė Makė ir Netvarkos nykštukas“ (2011 m. balandį ši knyga buvo išrinkta Geriausia knyga mažiausiam skaitytojui), „Kakė Makė ir pabėgusios ausys“ , „Kakė Makė ir tamsa“ bei „Kakė Makė ir svajonių gimtadienis“.  Nuo tada, kai istorijos apie Kakę Makę buvo užrašytos, šis personažas jau spėjo tapti savotišku prekės ženklu. O autorė, pasakodama apie tai, kaip gimė pašėlusios mergaitės personažas ir jos nuotykiai, sako, jog ji nenorėjusi būti teta, kuri grūmoja vaikams pirštu, todėl nusprendė tiesiog kurti pamokomas, linksmas istorijas, kurias pati ir iliustruoja. Šiuo metu apie Kakės Makės nuotykius jau skaito ne tik Lietuvos, bet ir Rusijos, Danijos, Latvijos ir Pietų Korėjos vaikai. Na o Lina Žutautė 2014 m. balandį buvo apdovanota Vaikų literatūros premija.

23
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.