Visos dienos

Natūralaus šeimos planavimo (NŠP) simptoterminio metodo kursai

Natūralus šeimos planavimas – puiki investicija į šeimyninę laimę!
Pirmasis kursų susitikimas vyks lapkričio 4 d. NEMOKAMAI!


Po šio vakaro jūs galėsite apsispręsti, ar dalyvausite kituose trijuose kursų susitikimuose, kurie vyks gruodžio 2 d., sausio 6 d. ir vasario 3 d.
Gretimame kambaryje turėsime galimybę pasirūpinti vaikučiais. Todėl labai prašome šeimų su vaikais pranešti apie dalyvavimą iki lapkričio 1 d., nurodant vaikų amžių: santykiudirbtuves@gmail.com.


Kursų kaina (už likusius tris susitikimus): porai – 50 eurų.
Pradžia: 18:15
Vieno susitikimo trukmė: dvi valandos
Adresas: Kaunas, Nemuno 16 a, II aukšte


Norintieji dalyvauti kituose trijuose kursų susitikimuose registruokitės iki lapkričio 25 d. užpildydami anketą ir atsiųsdami ją el. paštu: santykiudirbtuves@gmail.com. Anketą rasite čia: https://drive.google.com/open?id=1yngk2z1iTeSaRAyqGTRMmOHvkPyFXP-rmKS8qObGHQE


Kursus ves:
Diana Goss - Šeimotyrininkė, NŠP mokytoja
Aura Pocevičienė - Akušerijos ginekologijos gydytoja rezidentė, NŠP mokytoja


Labai rekomenduojame, kad kursus lankytų tiek vyras, tiek moteris. Natūralus šeimos planavimas kartu yra ir gyvenimo būdas, kurį norimam efektyvumui pasiekti išmanyti turėtų abu.Natūralus šeimos planavimas yra patrauklus tuo, kad jį galima „prisijaukinti“ po truputį. Jeigu abejojate, nebūtina nerti į jį visa galva. Ženkite žingsnelį po žingsnelio ir įsitikinsite, kad jūsų cikle tikrai yra nevaisingų dienų. O jeigu jūs, priešingai, trokštate vaikelio, o jis kažkodėl delsia, tuomet ir jums verta susipažinti su šiuo metodu. Moterys, praktikuojančios Natūralų šeimos planavimą, pastoja greičiau. Stebėdama vaisingumo ženklus moteris daugiau jaučiasi savimi: sieja save su natūraliu fiziologiniu ritmu, jį pripažįsta ir supranta. Todėl nuoširdžiai kviečiame dalyvauti ir poros neturinčias pilnametes merginas (nuo 18 metų).


Prašytume jūsų pasidalinti šia informacija su kitais, kuriems šie kursai yra aktualūs.


NŠP simptoterminio metodo privalumai
UNIVERSALUS
Nėra nukreipta išskirtinai prieš pastojimą. NŠP metodai gali būti efektyviai taikomi tiek vengiant nėštumo, tiek jo siekiant.

PATIKIMAS
Remiantis didelės apimties moksliais tyrimais keliose Europos šalyse nustatyta, kad simptoterminio metodo patikimumas siekiant atidėti nėštumą yra 98,2-99,6 %, o pats simptoterminis metodas poroms yra veiksminga ir priimtina šeimos planavimo priemonė.

SVEIKAS
Nekenkia sveikatai, nes, skirtingai nei kontracepcijos atveju, nenaudojamos jokios pašalinės priemonės. Kontracepcija turi šalutinį poveikį tiek moteriai, tiek galimai užsimezgusiai gyvybei. Moteris, nuolat stebinti savo kūno ženklus, gali pastebėti sutrikimus ir kreiptis pagalbos.

TEIGIAMAI VEIKIA TARPUSAVIO SANTYKIUS
Naujai atlikti didelės apimties tyrimai atskleidė, kad poros, taikančios NŠP, gerokai rečiau skiriasi nei tos, kurios šio metodo netaiko. Vyrai, susipažinę su moters vaisingumo ypatumais, keičia požiūrį į ją ir tarpusavio bendravimą – tampa aktyvesni santykių dalyviai.

Štai keletas apmokytų porų atsiliepimų:

Anksčiau labai skeptiškai vertinome NŠP, manėme, kad tai nieko verta, nepatikima, kad neįmanoma suprasti organizme vykstančių procesų. Su vyru nėrėme į hormoninę kontracepciją. Vieną dieną atsitiktinai išgirdome apie NŠP, kad tai patikima ir nėra sunku išmokti. Dabar tuo gyvename ir labai gailimės, kodėl viso to neišmokome prieš dešimt metų. (sutuoktiniai, 36 m. ir 35 m.)

Šis NŠP metodas pakeitė mano požiūrį į šeimos planavimą ir suteikė daug žinių apie moters kūne vykstančius procesus. Metodą taikyti nesudėtinga ir nauda akivaizdi: vadovaujamasi tik natūraliai vykstančiais procesais. Be to, nieko nekainuoja, nes nereikia jokių papildomų apsisaugojimo priemonių. (mot., 38 m.)

Prieš mokymąsi maniau, kad simptoterminis metodas yra painus ir sunkiai suprantamas, tačiau iš tikrųjų taip nėra. Ypač vertinu jo natūralumą ir teigiamą įtaką tarpusavio santykiams. Konsultavimą vertinu labai gerai, dėstymas buvo aiškus ir sistemingas, į visus klausimus gavau išsamius atsakymus. Džiaugiamės, kad toks metodas yra. (sutuoktiniai, 23 m. ir 28 m.)

Planuojant lytinį gyvenimą NŠP yra geriausias sprendimas tiek moraliniu, tiek finansiniu atžvilgiu. Šie mokymai labai padėjo suprasti organizmo veiklą, vykstančius procesus, kurie lemia tam tikrus simptomus, reakcijas, emocijas. Tokios informacijos nebuvau radusi nei internete, nei girdėjusi savo draugų rate. (mot., 20 m.)

19
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.