Visos dienos

Muzikinė pasaka „Tilidūda“

Šv. Kalėdų laikui - šventiniai „Tilidūda“ spektakliai

Milijonai peržiūrų internete sako, kad vaikai be „Tilidūdos“ dainelių nė dienos neištveria. O kur dar susirūpinusių mamų laiškai: ar rodysit, ar bus šiemet „Tilidūda“? Ar atvažiuosit į Klaipėdą? Šiaulius? O Alytuje ar bus? Marijampolėje? Bus. Ir dar Vilniuje, Kaune ir Kėdainiuose.

„Tilidūda“ per gruodžio mėnesį pasiryžusi apkeliauti rekordinį Lietuvos miestų skaičių ir aplankyti visus savo mažuosius gerbėjus! Šv. Kalėdų laikas su „Tilidūda“ bus ypač šviesus, pilnas juoko ir linksmų lietuviškų dainelių, kurias mūsų mažieji žino mintinai.

„Tilidūda“ - muzikinė pasaka-spektaklis pagal garsiausias lietuviškas daineles („Tindi rindi riuška“, „Du gaideliai“, „Žvirblio puota“ ir kt.) Dainelės - ne tik linksmos ir smagiai aranžuotos, bet ir lavina mažųjų kalbą ir vaizduotę, padeda formuoti jų tautinį identitetą, puoselėti lietuvybę. Vaikai kviečiami ne tik žiūrėti, bet ir patys aktyviai dalyvauti muzikinėje pasakoje. Pelėda prašo visų į koncertą atsinešti savo muzikos instrumentų: dūdelių, birbynių, švilpynių, barškučių, tarškynių. Ji pasiruošusi suburti tikrą vaikų ansamblį ir jau pasiskelbė dirigente.

„Tilidūda“ pasakoja smagią istoriją apie trejų metukų poną Joną, kuris nemokėjo ir nenorėjo groti dūda. Dūda įsižeidusi nuo jo pabėgo. Tėtis ir mama nusprendė padėti Jonukui rasti dingusią dūdą ir jie leidosi į kelią. Bekeliaudami patyrė daug nuotykių: matė vilko ir zuikių šokį, pakliuvo į puotą pas žvirblį, susapnavo stebuklingą sapną.

Muzikinę pasaką apie poną Joną ir jo pradingusią dūdą seka profesionalūs aktoriai. Žinomas ir mėgiamas daineles dainuoja patys „Tilidūda“ kūrėjai: Aistė Smilgevičiūtė (mama) ir Rokas Radzevičius (tėtis). O pono Jono vaidmuo patikėtas dainininkės Jurgos Šeduikytės ir aktoriaus Vido Bareikio sūnui Adui, kuris labai rimtai vertina savo darbą profesionalioje scenoje.

„Tilidūda“ dainelės specialiai aranžuotos taip, kad maloniai skambėtų vaiko ausiai. Rokas Radzevičius sukūrė ir adaptavo linksmus tekstus, kurie labai patinka mažiesiems klausytojams.

ADAS BAREIKIS (Jonas)
AISTĖ SMILGEVIČIŪTĖ (mama)
ROKAS RADZEVIČIUS (tėtis)
IRMANTAS JANKAITIS (pelėda ir vilkas)
GEDIMINAS GUTAUSKAS (žvirblis)
ROBERTAS BALČIŪNAS (gaidys)
JULIUS PAŠKEVIČIUS (dūda)
Gatvės šokių grupė vadovaujama Rapolo Radzevičiaus (miško žvėreliai ir paukšteliai)

ROKAS RADZEVIČIUS (kompozitorius ir libreto autorius)
SIGITA MIKALAUSKAITĖ (choreografė)
AGNĖ RIMKUTĖ (kostiumų dailininkė)
LIGITA SKUKAUSKAITĖ ir MARTYNAS LUKOŠIUS (lėlių konstruktoriai)

19
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.