Visos dienos

Net keturios premjeros skambės Tarptautinei muzikos dienai skirtame koncerte!

Kauno menininkų namuose (V.Putvinskio g. 56) spalio 1 d., šeštadienį, 19 val. koncertas skirtas Tarptautinei muzikos dienai! Kauno styginių kvartetas pristato keturis universalius, dainuojančius kompozitorius ir jų kūrinių premjeras!  Algimantas Kubiliūnas, Giedrius Kuprevičius, Giedrė Pauliukevičiūtė Dabulskienė ir Vidmantas Bartulis – menininkai keičiantys pasaulį ir požiūrį į meną!

Renginį ves aktorius Dainius Svobonas. Koncertą organizuoja: Kauno styginių kvartetas, Lietuvos kompozitorių sąjunga, Kauno menininkų namai.

Bilietus galima įsigyti Kauno menininkų namų „Mūzų svetainėje“. Bilieto kaina 5 Eur (su nuolaida moksleiviams, studentams – 2 EUR, senjorams, žmonėms su negalia koncertas NEMOKAMAS ). Informacija tel. (8–37) 22 31 44. 

Apie dalyvius 

Algimantas Kubiliūnas – vienas produktyviausių Kauno kompozitorių, įvairių muzikos žanrų autorius, puikiai įvaldęs įvairias kompozicines technikas. Jo kūryba išsiskiria puikia formos pajauta, gausius kontrastus, lyrikos ir audringų proveržių momentus, liudijančius romantišką kompozitoriaus prigimtį, suvaldo racionalūs kūrybiniai sprendimai. Apie tokią muziką, nenutolstančią nuo akademinės šiuolaikinės muzikos rėmų, dažnai sakoma - "gerai padaryta". Kompozitorius, nepaisant intensyvaus pedagoginio darbo, nuolat kuria ir dalyvauja šiuolaikinės muzikos festivaliuose. 

Giedrius Kuprevičius – itin įvairiapusė asmenybė, kompozitorius, pedagogas, eseistas ir polemistas, kurio didžioji gyvenimo ir veiklos dalis yra susijusi su Kaunu. Kompozitorius nuolat rašo muziką ir tradiciniuose žanruose: operas, simfonijas, kamerinius kūrinius, oratorijas ir vokalinius ciklus. Ši Giedriaus Kuprevičiaus muzika - saikingai moderni, daugelyje kūrinių pastebimas improvizacinio prado dominavimas bei ryškios sąsajos su literatūra ar vaizduojamuoju menu. Kompozitorius taip pat komponuoja muziką dramos spektakliams ir kino filmams.

Giedrė Pauliukevičiūtė-Dabulskienė – trijų vaikų mama muziką kuria ne tik naktimis. Nuo vaikystės gyvenanti muzikos pasaulyje ir rengianti autorinius koncertus, dienraščiui „Kauno diena“ prisipažino: dar neseniai norėjo visam laikui mesti savo darbą ir tapti floriste.

Kaunietė kompozitorė kuria įvairių stilių, tačiau dažniausiai – akademinę, sakralinę, kamerinėms instrumentų sudėtims ir vaikams skirtą muziką. Jos kūrinius atlieka Kauno styginių kvartetas, įvairių sudėčių muzikiniai kolektyvai, šiuolaikiniai muzikos eksperimentatoriai, menų sintezės dalyviai, vokaliniai vaikų ansambliai. G.Pauliukevičiūtės-Dabulskienės kūryba visuomet sklidina romantiškos dvasios, išsiskiria šiuolaikiniais netradiciniais muzikiniais sumanymais, originaliu minimalizmu, švelnia ir moteriška garsų interpretacija. 

Stilių, žanrų, manierų, nuotaikų ir potyrių įvairove Vidmanto Bartulio muzika pranoksta daugelio lietuvių kolegų kūrybą, kaskart stebindama netikėtais posūkiais ir rakursais. Jis gali rašyti bet ką – nuo kamerinių miniatiūrų iki operos ir stambių orkestrinių kūrinių, nuo liaudies dainų harmonizacijų iki didžiulių masinių renginių, nuo monumentalaus Requiem iki muzikos mados kolekcijų pristatymams, popdainų aranžuočių ir t.t. 

Kauno styginių kvartetas – www.kaunokvartetas.lt

Karolina Beinarytė-Palekauskienė (1-as smuikas)
Aistė Mikutytė (2-as smuikas)
Eglė Lapinskė (altas)
Saulius Bartulis (violončelė) 

Kauno styginių kvartetas yra vienas svarbiausių klasikinės muzikos ansamblių Kaune. Per daugiau nei 35 gyvavimo metų ansamblis surengė virš 2000 koncertų visoje eilėje salių ir festivalių Lietuvoje, reprezentavo aukštą Lietuvos kamerinio muzikavimo kultūrą užsienyje.

Per 35 metus kvartetas savo repertuare sukaupė daugiau kaip 300 kūrinių – nuo klasikų bei XIX ir XX a. kompozitorių iki šiuolaikinių opusų. Kauno styginių kvartetas yra atlikęs daugybę lietuvių autorių, o ypač kauniečių kompozitorių, su kuriais bendradarbiauja jau daugelį metų, kūrinių premjerų. 2008 m. už šiuolaikinės muzikos populiarinimą Kauno styginių kvartetui įteiktas metų apdovanojimas “Tikra muzika”, 2009 m. už lietuvių kompozitorių muzikos propagavimą Lietuvoje ir užsienyje ansamblis paskelbtas “Įsimintiniausiu Kauno kūrybiniu kolektyvu”, o 2012 m. už nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui kvartetui paskirta Lietuvos Respublikos Vyriausybės premija.

Kauno styginių kvartetas nuolat kviečiamas įrašyti muziką filmams ir teatro spektakliams. Ansamblis yra įgrojęs daug kūrinių Lietuvos nacionalinio radijo fondui, išleidęs 14 kompaktinių plokštelių. 

Daugiau informacijos www.kmn.lt

19
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.