Visos dienos

AKORDEONO MUZIKOS SAVAITĖ 2016

Mielieji klausytojai,

Džiaugiuosi sveikindamas Jus „Akordeono muzikos savaitėje“, kurios programa šiemet kaip niekada spalvinga ir nenuspėjama. Šių metų devizas: muzika arčiau mūsų… Šiais laikais, kai aplinkui nuolat tvyro informacinis triukšmas, norime atkreipti Jūsų dėmesį į gyvos muzikos svarbą. Tos mu­zikos, kuri gimsta visai šalia – vos per porą ar kelias dešimtis metrų nuo Jūsų. Tos pačios muzikos, kuriai nuolat ieškome naujų formų, naujų vietų, naujų garsų, naujų veidų ir naujų ausų – t.y. Jūsų! Būtent todėl šiais metais „Akordeono muzikos savaitė“ stebins ne tik programa ar atlikėjų meistriš­kumu, bet ir koncertų erdvių pasirinkimu bei netradiciniu įvaizdžiu, kurį sukūrė menininkė Jolita Vaitkutė.

Mes tikime muzika, kuri puoselėja taiką, gėrį, meilę, susižavėjimą, ta muzika, nuo kurios netenkame amo ar giliai susimąstome. Linkime ir Jums atverti širdį muzikai, skambančiai po atviru Vilniaus vasaros dangumi, ir pasinerti į malonumus.

Nuo malonumų liežuviui ir skanėstų pradėsime jau atidarydami „Akordeono muzikos savaitę“. „Beatos Virtuvės“ studijoje galėsite ne tik susipažinti su programos atlikėjais, bet ir pasivaišinti jų tautiniais patieka­lais, kuriuos gaminti padės žavioji Beata Nicholson. Kol renginio svečiai vaišinsis, atlikėjai dovanos savo muzikinius linkėjimus. Ši mugė – tarsi maži kąsneliai to, ką rasite visos savaitės muzikiniame meniu.

Praėjusiais metais Ženevoje užgimęs bendradarbiavimas su saksofo­nininkų kvartetu Signum sužydės pirmuoju mūsų bendru pasirodymu Lie­tuvoje. Koncerte „Rimti ir nerimti reikalai“ girdėsite originalius garsinius junginius, tiek įrėminančius, tiek išlaisvinančius akordeono ir saksofonų repertuaro horizontą. Palydėti vietoje nenustygstančių saksofonų virtuozų susitiksime su jaukiu norvegų duetu Julie&Andreas – virpinantys arfos ir bandoneono garsai pačiame „Piko valandos“ įkarštyje pasklis po Vilniaus geležinkelio stotį. Svajingai niūniuodami lopšinę atgimstančiam Stoties rajonui, nusikelsime į lietuvių mitologiją siurrealistiniame performanse „Žemė prašė, kad žmonės mirtų“. Akordeono ir balso kuriamoje pasakoje Tadas Motiečius ir Dovilė Kazonaitė atliks Felikso Bajoro „Sakmių siuitą“, apipintą mistinėmis improvizacijomis. Jų tikrai nestigs ir Gorka Hermosa bei Malandro Clubpasirodyme po atviru dangumi Vilniaus mokytojų namų kieme. Ispanų ir baskų tautų ritmai bei melodijos, neabejoju, nepaliks abe­jingų nei didelių, nei mažų. O pačių mažiausių lauksime jau tradicija tapu­siame „Akordeonistų maratone“. Tai akordeono fiesta, galinti užtrukti net 7 ir daugiau valandų. Ir visa tai tik todėl, kad mes tikime muzika, esančia arčiau mūsų.

Linkiu Jums patirti naujų įspūdžių „Akordeono muzikos savaitėje“ ir puikiai praleisti laiką drauge su fantastiškais jos atlikėjais!

Martynas Levickis
Meno vadovas

18
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.