Visos dienos

Muzikinė komedija „Šounuolynas“

Kompozitorius: Dan Goggin

Muzikinė komedija „Šounuolynas“, kurios premjera Brodvėjuje įvyko 1985 m. gruodžio 12 d. „Cherry Lane“ teatre ir 1987 m. kovo 23 d. Londone, „Fortune“ teatre, susilaukė neįtikėtinos komercinės sėkmės. Kompozitoriaus ir libretisto Dan Goggin muzikinė komedija Jungtinėse Amerikos Valstijose pelnė „Outer Critics Circle“ apdovanojimus už geriausią Brodvėjaus miuziklą, libretą, muziką ir pastatymą 1987 m. „Fortune“ teatre Londone.

„Šounuolynas“ – tai komiška vienuolių gyvenimo istorija, priverčianti plačiai nusišypsoti. Hobokeno mažųjų seserų ordino moterų vienuolyne įvyksta nelaimė – nuo Dievo tarnaitės sesers Julijos išvirtos svogūnienės apsinuodija ir miršta beveik visos seserys. Negandos išvengusios vienuolės nusprendžia surengti paramos šou ir surinkti lėšų mirusiųjų vienuolių laidotuvėms. „Šounuolyno“ talentų šou, vienuolių pasirodymai, muzika ir komiškos interliudijos tiesiog pulsuoja linksmybėmis ir didžiuliu noru priversti Jus kvatotis!

Autoriaus žodis:

Nemažą dalį gyvenimo praleidau tarp vienuolių. Tie metai paliko nemažai gražių prisiminimų. Parašiau miuziklą „Šounuolynas“, nes norėjau, kad ir kiti sužinotų, kas yra vienuolyno humoras. Kad ir kaip neįtikima jums tai atrodys, visos miuzikle veikiančios Hobokeno mažųjų seserų ordino vienuolės yra asmenybės iš tikro gyvenimo.

SESUO MARIJA REGINA yra tipinė vienuolyno vyresnioji (motinėlė). Tiesa, ji turi šiek tiek antsvorio. Bet tai visai netrukdo būti ekspresyviai ir sąmojingai. Labai įnirtingai mėgina įtikinti aplinkinius, kad yra griežta, bet beveik niekas tuo netiki.

SESUO MARIJA HUBERTA – švelni asmenybė, visada stengiasi būti supratinga diplomatė. Jos pareiga – į vienuolyną naujai įstojusias vienuoles išmokyti pagrindinių taisyklių. Suprantama, kodėl tikisi būti kitų gerbiama. Bet jei ateina laikas atsipalaiduoti, jos ilgai raginti nereikia.

SESUO ONA ROBERTA yra labai geros širdies ir įžvalgi vienuolė. Ją ypač myli vaikai, nes ji moka nusileisti iki jų lygio. Be to, yra labai gabi.

SESUO MARIJA AMNEZIJA – nekaltumo įsikūnijimas. Nieko neprisimena apie savo praeitį. Vaikiškai džiaugiasi kiekviena nauja diena.

SESUO MARIJA LEONARDA prieš įstodama į vienuolyną buvo profesionali baleto šokėja. Visada mielai dalijasi savo talentu. Kadangi dar gana jauna, ji yra labai jautri, lengvai pažeidžiama, ją nesunku išvesti iš kelio.

Prieš spektaklį ir per pertrauką seserys vaikšto kur nori: tarp žiūrovų, ant scenos ir pan. Čia juk jų mokykla. Vienuolės jaučiasi šeimininkės. Kaip namie jos jaučiasi ir paskui, vykstant spektakliui.
Librete minima, kad veiksmas vyksta scenoje, kuri paruošta miuziklui „Džiaze tik merginos“, ir groja mažas orkestras. Bet vienuolės galėtų savo paramos šou surengti ir bažnyčios rūsyje, kur nebūtų jokių dekoracijų ir akomponuotų paprastas pianinas. „Šounuolynas“ – tai miuziklas komedija, – spektaklis visiems!

Muzikos, dainų tekstų ir libreto autorius Dan GOGGIN
Į lietuvių kalbą išvertė Vytautas VIRGANAVIČIUS (jaun.)
Spektaklis viešai rodomas, įsigijus SAMUEL FRENCH, INC licenciją
2 veiksmų muzikinė komedija
Atlikėjai: Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistės ir orkestro grupė

29
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.