Visos dienos

Svaiginanti komedija „Profesoriaus klastingas tirpalas"

Pilnas Lietuvos sales renkanti komedija taip įnirtingai įtraukia į tragikomišką siužetą, kad žiūrovai aktorius apdovanoja audringais aplodismentais. 

Ši šarminga istorija, lyg nuožmusis Bermudų trikampio verpetas, Jus iškart įtrauks į spirgančią tėkmę. Entuziazmu kunkuliuojantis Mokslininkas - profesorius čia įsisuks į ekstremalius tyrimus su alkoholiu. Diena iš dienos laboratorijoje jis tirs šio sukto gėralo poveikį bei bandys neutralizuoti jo poveikį, drąsiai eksperimentuodamas su personažais.

Komedijos režisierius Ričardas Vitkaitis tikina, kad kūrinyje nebus siekiama moralizuoti ar burnoti – į suvokimą bus keliaujama nerimastingo humoro keliu. Garantuoju, „Klastingas tirpalas“ žiūrovui sužadins tokį emocijų piką, kad net šiurpas nueis pagaugais“.

Nori sužinoti, prie ko prives tirpalo C2H5OH+H2O vartojimas? Atvyk pasižiūrėti! 

Atlikėjai apie spektaklį

Ramūnas ŠIMUKAUSKAS
- Kas dėjosi galvoje, pamačius „Klastingo tirpalo“ scenarijų?
- Pirma mintis – kad bus labai įdomu: įdomi, nedaug nagrinėta ir labai žaisminga forma pateikta tema. Labai svarbu apie tai kalbėti, įvertinant iškalbingą Lietuvos statistiką, teigiančią, kad čia išgeriama alkoholio vos ne daugiausiai pasaulyje. Manau, tema Lietuvai yra aktuali, pribrendusi.
- Ar turi reikšmės aktorių kolektyvas, su kuriuo dirbate?
- Be abejo, teatras - kolektyvinis menas, ir vienas tu čia nieko nesukursi. Kolektyvas labai svarbu! Turiu pripažinti, kartu patyrėme labai malonių kūrybinių atradimų. Aš dėl to labai džiaugiuosi.

Džiugas SIAURUSAITIS
Kaip įsivaizduojate „Klastingo tirpalo“ žiūrovą?
-Nerekomenduočiau vaikams iki 18 metų, nes nesupras. Komediją labiau suvoks turintieji gyvenimiškos patirties - tie, kuriems jau yra nutikę situacijos, gvildenamos komedijoje. Nemanau, kad spektaklį supras absoliutūs abstinentai, jie juk abstinentais tapo ne šiaip sau, o dėl tam tikrų priežasčių.
-Pridurkite, jei dar liko nepridurtų.
-Komedija yra komedija. Situacijos, kurios čia vaidinamos - daugeliui atpažįstamos (juk vienas pagrindinių humoro kriterijų – atpažįstamumas). Žmonėms turėtų būti juokinga, nes su kažkuriuo iš šių personažų jie galės susitapatinti, pamatyti dalį savęs.

Lina RASTOKAITĖ
-Kokia pirmoji mintis persmelkė perskaičius scenarijų?
-Atrodo, kiek daug įvairiausių juokingų, fainų ir kiek daug nesmagių, slogių išgėrusiųjų daromų istorijų. Žiauriai dviprasmiška tema.
-Ar aktualus šis spektaklis dabarties žmogui?
-Alkoholio tema aktuali per amžių amžius, kol žemėje bus vartojančių alkoholį, tol ši tema nepraras populiarumo. Kol bus pasauly nuodėmės, tol bus nelaimingų žmonių.

Darius RAKAUSKAS
- Ar lietuviui žiūrovui labai aktuali ši spektaklio tema?
- Manau tai bendražmogiška ne tik lietuviui. Kiek mes išgeriame alkoholio? Europoje turbūt vieni iš penketuko, tad „Klastingas tirapalas“ labai aktualus. Vaidinamose būsenose save, giminaitį ar draugą žiūrovas tikrai atpažins.

Eglė MIKULIONYTĖ
-Ar ilgai gyvuos komedija „Klastingas tirpalas“?
-Turi gyvuoti, nes ji visiems lengva, šilta, žmogiška – režisieriaus dėka, tad nuo pirmų akimirkų susitapatini su charakteringuoju Porfesoriumi ir pasineri į klastingo tirpalo ir būrelio veikėjų eksperimentinę kelionę...

Trukmė 1,40 val.

N-18

Organizatorius
KITOKS TEATRAS, VšĮ

19
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.