Visos dienos

Komedija „2 vyrai 1 tiesa“

Autorius: Pagal Jevgenij Griškovec

Režisierius: Augustinas Gricius

Kompozitorius: Audrius Balsys

Dailininkas: Gintaras Makarevičius

Choreografas: Šarūnas Kirdeikis

Vaidina:

Sakalas - Sakalas Uždavinys

Juozas - Juozas Gaižauskas

Šis mono spektaklis ypatingas tuo, kad galės iš esmės pakeisti žiūrovo požiūrį į labai svarbius, žmogui gyvybiškai aktualius dalykus..

Žymusis Sakalas Uždavinys, vaidinsiantis Sakalą Uždavinį arba populiarusis Juozas Gaižauskas, įkūnysiantis Juozą Gaižauską, iki ašarų juokingai žers išminties perlus apie meilę, šeimą, keliones, laivus ir lėktuvus, taksistus, traukinius, mamą, vaikystę, kūną, atmintį, troškimus ir begales kitų dalykų. Aktoriai žada priversti teatro sceną suktis 360 laipsnių kampu. Ir tai dar ne viskas - į vaidinimą bus įtraukti ir patys komedijos žiūrovai!„Komedija „2vyrai.1tiesa“ – ypatingas mums patiems ir iš esmės unikalus projektas.

Pasak Sakalo Uždavinio, visi žmonės, dar prie ateidami į šią unikalią komediją, turėtų atsipalaiduoti, atlaisvinti kaklaraiščius ir prasisegti preciziškai susagstytus švarkus, nes, kartu su spektaklio aktoriumi, turės galimybę patirti seniai pamirštą arba dar niekada nejaustą nušvitimą, tokią teigiamų emocijų dozę ir tokį vidinį sukrėtimą, po kurio savo kasdienybę permąstys iš esmės.

„Maloniausias dalykas šiame labai svarbiame nušvitimo procese – ne kilogramais, o tonomis sveriama juoko dozė“, - šmaikštauja vienas iš mono spektaklio aktorių S. Uždavinys, kuriuo tikrai neverta abejoti.

„Šis spektaklis yra specialiai subalansuotas visiems, stačia galva pasinėrusiems į kasdienybę – ir pragmatikams, ir darboholikams, ir filosofams, ir visiems kitiems, kurie geba vienu metu juoktis bei mąstyti. Galų gale ruošiame neeilinį reginį, projekcijų ir efektų šou, kuris, esame tikri, nustebins ne vieną žiūrovą“, - teigia pakaitomis su Sakalu Uždaviniu mono spektaklyje vaidinantis Juozas Gaižauskas.

Spektaklį režisuoja Augustinas Gricius, visų trumpai vadinamas „Guga“. A. Gricius Lietuvos televizijos padangėje puikiai žinomas kaip kultinės humoro laidos „Dviračio šou“ režisierius. Taigi didžiulis juoko užtaisas garantuotas, o abejingų tikrai neliks.

Komedija statoma remiantis Jevgenijaus Griškoveco, žinomo šiuolaikinio rusų dramaturgo, labai populiaraus aktoriaus, muzikanto ir režisieriaus pjesę „Odnovremenno“ („Tuo pačiu metu“ – rusų k.). Dauguma Jevgenijaus Griškoveco pjesių – monospektakliai, kuriuos jis pats režisuoja, kuria dekoracijas ir vaidina. Rusijoje bilietus į šio dramaturgo, muzikanto, aktoriaus, kultinės teatro figūros spektaklius išperka akimirksniu. Graibstomos ir jo knygos bei muzikos įrašai.

Spektaklio choreografu sutiko būti talentingasis Šarūnas Kirdeikis, choreografiją kuriantis įvairiems renginiams ir daugeliui televizijos projektų. Žiūrovai gali būti tikri scenoje išvysią netikėtą, įtraukiantį ir užburianti vaizdo, judesio bei smagaus šou derinį.

Ištrauka iš pjesės: „Mama mane myli. Čia nereikia ieškoti jokios priežasties, bandyti suprasti, analizuoti...Ką čia suprasti? Ji mano mama. Aš jos sūnus. [...]Supraskite, myli ji mane visą besąlygiškai. Bet, pavyzdžiui,- sėdžiu aš namie, karpausi nagus. Nusikirpau nagus, po to surinkau juos ir einu išmesti...,bet nepastebėjau, kaip vienas nagas nukrito ir liko gulėti ant grindų. Ir jis mamai jau nepatinka! Nors, kas gi čia nutiko? Dar prieš minutę tai buvau aš, kuris visas besąlygiškai jai patikau! Ir kas keisčiausia,- jis irgi man nepatinka (rodo į nagą ant grindų), jeigu tik suabejoju ar jis mano...“

28
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Kovas
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.