Visos dienos

NERK Į TEATRĄ 2024

Tarptautinis edukacinis festivalis „Nerk į teatrą“  Nacionaliniame Kauno dramos teatre vyks jau 14-tą kartą ir tęsis iki birželio 14. Programoje – penkiasdešimt edukacijų, dvi premjeros, aštuoni spektakliai – keturi užsienio trupių, o visas teatrinis vyksmas dedikuojamas bet kokio amžiaus žiūrovui tinkančiam interaktyvumui.

Festivalis turi ir išskirtinę temą –– interaktyvus teatras. „Interaktyvaus teatro pagrindas – žiūrovas kaip bendraautorius, darantis įtaką spektaklio turiniui ir /ar formai. Tačiau kiekvieno mūsų programos spektaklio tikslas – vis kitoks. Vieni spektakliai kvies žaisti, kiti – pasidalinti patirtimi. Interaktyvaus spektaklio patirtis bus visiškai unikali, juk jį čia ir dabar kūrėte jūs pats“, – teigia festivalio laukimu gyvenanti jo koordinatorė Valdonė Talutytė-Masienė.

Festivalio svečių spektakliai: „Mama ir džinas“ ir „Borka“ (Káva Drama/Theater, Vengrija), „Laivas, kuri plaukė sausuma ir jūra“ (K:13 trupė, Norvegija), „Minia“ ( Teater Leikhus, Norvegija), „Pasistengiau“ („No Shoes“ teatras, Lietuva), „Didžioji teleportacija į žaidimų pasaulį“ (rež. Mantas Verbiejus). Programoje ir du NKDT spektakliai: interaktyvus nuotykis „Babelio bokštas: Planet Earth/Game Over/Reset“ ( rež. Hilde Brinchmann) ir muzikinis spektaklis „Apie žuvis, ausis ir mamą“( rež. Eglė Kižaitė).

Festivalio programoje – net dvi premjeros: jutiminis, interaktyvus spektaklis pagal M. K. Čiurlionio kūrybą „Čiurlionio peizažai: jūra“. Režisierė Milda Mičiulytė ir aktoriai Miglė Navasaitytė bei Deividas Breivė kvies į spektaklį, kuriame muzika, tekstas ir garsas susilieja į vientisą vaizduotės skrydį. Jame lydės ne tik muzikos garsai, bet ir M. K. Čiurlionio bei S. Kymantaitės-Čiurlionienės tekstai. Spektaklis tinkamas ir žiūrovams su regos negalia. Premjera – gegužės 9-11 d. Mažojoje scenoje.

Antroji interaktyvi premjera pavadinimu „Akys“ numatoma birželio 12, 13 dienomis. Tai „Auksiniu scenos kryžiumi“ įvertintų kūrėjų; režisieriaus Manto Jančiausko bei dramaturgo Rimanto Ribačiausko kūrinys, keliantis klausimus, kiek savo privatumo esame pasiruošę atiduoti, kad gyventume patogiau ir saugiau? Ar vis dar galima išlikti nepastebėtam? Spektaklio – interaktyvios kelionės vieta – labai netradicinė ir netikėta –prekybos ir pramogų centras „Akropolis“. Kelionės metu dalyviai bus aprūpinti išmaniaisiais įrenginiais ir patys lems veiksmą.

Įtraukiančios edukacijos visoms amžiaus grupėms: per pusantro mėnesio skirtingose teatro erdvėse įvyks net 50 edukacijų, skirtų įvairaus amžiaus festivalio dalyviams. Vienos skirtos mokinių grupėms, kitos – šeimoms, su vaikais, pavieniams teatro mylėtojas. Edukacines programa paruošė Nacionalinio Kauno dramos teatro aktoriai Artūras Sužiedėlis, Marius Karolis Gotbergas, Gintautas Bejeris, Ugnė Žirgulė, Andrius Gaučas, Eugenija Bendoriūtė. Taip pat pirmą kartą festivalyje dalyvaus kitų teatrų aktoriai: Kamilė Galkutė iš Juozo Miltinio dramos teatro, parengusi edukaciją pagal Aristotelį, Eglė Jackaitė, Klaipėdos dramos teatro aktorė, televizijos ir radijo laidų vedėja kalbėsianti apie savęs atskleidimą ir baimių nugalėjimą, edukaciją šeimoms su mažyliais praves aktorė ir radijo laidų vedėja Kristina Savickytė, o Alytaus miesto teatro aktoriai pakvies į diskusijų spektaklį „px| prieš kryžkelę“. Nuotaikingą edukaciją seneliams su anūkėliais paruošė teatras „Dansema“. Į programą įsijungė ir režisieriai: su vyresniųjų klasių moksleiviais edukacijoje susitiks režisierius Augustas Gornatkevičius, o edukacijoje „Tautų pasakos“ bus galima sutikti režisierę Loretą Vaskovą.

Visa festivalio programa www.nerkas.lt https://dramosteatras.koobin.com/?id_tipo_evento=3

30
Gegužė
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Gegužė
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.