Visos dienos

Muzikos vakarai kurhauze. „Koncertas Nr. 5“

Prabangos natos iš XX amžiaus žymių moterų gyvenimo...

CONCERT NO. 5 – tai klasikinių operų arijų bei populiarių XX a. dainų performansas, kartu su Chanel N°5 natomis, įtraukSiantis į stiliaus, grožio bei kultūros sūkurį. Į dievaičių ir primadonų laikmetį, kuriame bene ryškiausiai žibėjo operos žvaigždė Maria Callas ir mados imperijos įkūrėja Coco (Gabrielle) Chanel, klausytojus nukels „Kuriančių moterų klubo“ narės. Marios Callas pėdomis seks operos, klasikinės muzikos atstovė Dovilė Kazonaitė, Coco Chanel įkūnys aktorė, dainininkė Aistė Lasytė. Jas scenoje lydės pianistė Rūta Mikelaitytė-Kašubienė, o aprangos stilių kurs drabužių dizainerė Jolanta Talaikytė. Kūrybingos Lietuvos menininkės kvies visus drauge keliauti laiku – užsimerkti, persikelti į XX a. pirmą pusę, užuosti prabangos dvelksmą, pajausti džiaugsmą, išgyventi liūdesį, dramą, išgirsti autentišką garsą, sklindantį tarsi iš seno patefono plokštelės.

Programoje: G. Verdi, G. Puccini, G. Bizet operų arijos, R. S. Louiguy, E. Deransart, J. H. Betti, P. Bachelet, H. Giraud, N. Glanzberg populiarios XX amžiaus dainos.

Dainininkė DOVILĖ KAZONAITĖ (sopranas) mokėsi Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijoje bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kur šiuo metu studijuoja meno doktorantūroje. Nuo 2013 m. ji yra Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistė, 2017 m. įvertinta Metų operos vilties apdovanojimu. Atlikėja yra kviečiama dalyvauti įvairiuose projektuose, bendradarbiauja su žymiais Lietuvos orkestrais, ansambliais, chorais, solistais ir dirigentais, yra vertinama šių laikų lietuvių kompozitorių, kurie kviečia ją atlikti savo naujus kūrinius.

Aktorė AISTĖ LASYTĖ sukūrė daugelį įsimintinų vaidmenų Lietuvos teatruose – nuo dramos spektaklių iki miuziklų. Ji kūrė įvairius personažus improvizacijos teatre „Kitas kampas“ bei TV laidoje „Dviračio žinios“, taip pat filmuojasi kine, serialuose, įgarsina radijo personažus, reklamas, filmus ir animaciją. A. Lasytė vykdė aktyvią koncertinę veiklą su grupe „Liūdni slibinai“, kuria dainas, koncertuoja kaip solo atlikėja, bendradarbiauja su klasikinės muzikos kolektyvais bei atlikėjais. Yra 2014 m. „Auksinio balso“ nugalėtoja.

Pianistė RŪTA MIKELAITYTĖ-KAŠUBIENĖ – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Koncertmeisterio katedros aspirantė, įgijusi meno licenciato laipsnį. Ji yra nuolatinė daugelio Lietuvos ir užsienio solistų scenos partnerė, su kamerinės muzikos projektais dalyvauja įvairiuose festivaliuose šalyje ir užsienyje. Nuo 2006 m. yra jos pačios įkurtos VšĮ „Muzikos galerija“ vadovė, rengia įvairius kultūros projektus, bendradarbiauja su pripažintais Lietuvos bei užsienio menininkais – muzikais, aktoriais, šokėjais bei dailininkais.

Dizainerė, Vilniaus dailės akademijos profesorė JOLANTA TALAIKYTĖ mados pasaulyje yra sukaupusį didžiulę patirtį. Ji – įvairių meno, mados, televizijos bei koncertinių projektų bendraautorė. Dizainerės biografijoje taip pat puikuojasi tokie faktai, kaip kolekcijų kūrimas, konsultavimas, bendradarbiavimas su mados industrijos įmonėmis, reprezentacinių Lietuvos rinktinės aprangų kūryba, uniformos, mantijos svarbioms šalies įmonėms ir įstaigoms.

Koncerto organizatorius: Palangos kultūros centras

30
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.