Visos dienos

„VEDYBOS“

Pagal N. V. Gogolio pjesės motyvus


Režisierius, idėjos autorius ir kostiumų dailininkas: Stas Zhyrkov
Dramaturgė: Gabrielė Labanauskaitė
Scenografas: Artūras Šimonis
Kompozitorius: Bohdan Lysenko
Režisieriaus asistentė: Alma Purvinytė
Video operatorius: Alius Mikelionis
Šviesų dailininkai: Natali Melnychuk, Vytautas Skruibys
Garso operatorius: Dovydas Šernas
Meno vadovė: Ksenia Romashenko
Direktorė: Inesa Pilvelytė
Aktoriai: Eglė Juškaitė, Povilas Adomaitis, Tomas Pukys, Vaidas Praspaliauskas, Vincas Vaičiulis, Božena Aleksandrovič, Vidas Vaškius

---
Trukmė: 1 val. 50 min.
Premjera: 2023 m. spalio 3 d.
Bilietai: nuo 12 €
Bilietus platina teatro kasa ir Kakava.lt.

DĖMESIO! Po 3 skambučio vėluojantys žiūrovai į salę neįleidžiami.

---

O gal vyras visai nereikalingas?

Žinoma, jaunikių pasirinkimas ne toks didelis, kokio norėtųsi Agapijai.

Visgi jos pusseserė Teklė taip aktyviai ėmėsi šio reikalo, kad ties nuotakos slenksčiu atsirado ir poetas, ir inžinierius, ir pedagogas (koledžo dėstytojas), ir netgi teisininkas (aktyvus žaliasis).

Visai nemažą pasirinkimą teks atlikti nuotakai, bet be jūsų pagalbos ji neapsieis.

 

Pabandykite su(si)prasti ir iš(si)aiškinti, ką mūsų skaitmeniniame, permainingame ir karu paženklintame laike žmonės galvoja apie buvimą kartu. Kam jiems reikia vienas kito? Kas skatina mus ieškoti draugo ir kas lemia išsiskyrimą?

Kiekvienas iš mūsų skirtingais gyvenimo momentais patyrėme vienišumo jausmą ir kiekvienas bandėme „kažkuo“ užpildyti šią tuštumą. „Kažkam“ tai yra reikalas, o „kažkas“ dalijasi savo gyvenimu su kitu žmogumi.

Vienas sėkmingiausių Ukrainos režisierių Stas Zhyrkov ieško atsakymų ir gvildena vienatvės, amžiaus, santuokos ir skyrybų temas spektaklyje „Vedybos“. Spektaklis kuriamas pagal N. V. Gogolio pjesės motyvus, kurie net ir po 180 metų kviečia žvelgti giliau ir ieškoti prasmės ir/ar atsakymų.

Kodėl? Nes teatrui rūpi! Rūpi ne skaičiai statistikoje (deja, Lietuva ir Latvija – skyrybų lyderės, 1000 gyventojų tenka 3,1 skyrybų), rūpi tema, kuri aktuali šiandien ir rytoj. Teatrui rūpi laiko pjūvio analizė, pasaulyje vykstančių įvykių ir visuomenės problemų apmąstymas, temų, kurios čia ir dabar galbūt (ne)populiarios ir/ar (ne)aktualios, atskleidimas. Ir tik nuo mūsų noro šias temas suprasti priklauso jų aktualumas.

Spektaklio metu jausitės artimi su tuo, kas vyks scenoje. Atkurtame penkių kambarių bute žiūrovai turės galimybę pa(si)jausti tarsi patys jame būtų. Toks žiūrovo artumas reikalingas norint maksimaliai pasinerti į to, kas vyksta, tikroviškumą.

Lietuvių dramaturgės Gabrielės Labanauskaitės dėka spektaklio veikėjai – juokingi ir komiški – nukeliami į dabartį, labiau atpažįstami ir artimi, o jų dialogai – aktualesni ir aštresni šiandienos problemai.

Mes prižadame: vieni spektaklio metu juoksis ir šypsosis iš svetimų situacijų komiškumo, kiti atpažins savo gyvenimo patirtis, iš kurių juoktis ne visada taip lengva…

---

Strateginis teatro rėmėjas: Vita Baltic Internation

---

Renginyje bus fotografuojama, filmuojama, todėl informuojame, kad Jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, ir šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar žiniasklaidos priemonėse. Jei pageidaujate, kad Jūsų atvaizdas būtų pašalintas iš renginio nuotraukų ar vaizdo įrašo, prašome kreiptis el. paštu info@alytausteatras.lt.

30
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.