Visos dienos

Vokalinės muzikos koncertas

Balandžio 30 d., šeštadienį, 17 val.
Mažojoje salėje

ROMANAS KUDRIAŠOVAS (baritonas)
GIEDRĖ MURALYTĖ-ERIKSONĖ (fortepijonas)

Programa:
Erich Wolfgang Korngold – Arija „Mein Sehnen, mein Wähnen“ iš operos „Die Tote Stadt“
Richard Wagner – Arija „Wie Todesahnung… O du, mein holder Abendstern“ iš operos „Tannhäuser“
Piotr Čaikovskij – Arija „Ja vas liubliu“ iš operos „Pikų dama“
Aleksandr Scriabin – Poema op. 32, Nr. 1
Aleksandr Scriabin – Du preliudai op. 27
Vincenzo Bellini – Arija „Ah! Per sempre io ti perdei“ iš operos „I Puritani“
Gaetano Donizetti – Arija „Come Paride vezzoso“ iš operos „Meilės eliksyras“
Gioachino Rossini – Guglielmo arija „Resta immobile“ iš operos „Guglielmo Tell“
Karol Szymanowski – Preliudas op. 1, Nr. 7
Gaetano Donizetti – Arija „Bella siccome un angelo“ iš operos „Don Pasquale“
Giuseppe Verdi – Arija „Son io, mio Carlo… Per me giunto... O Carlo, ascolta… Io morro“ iš operos „Don Carlo“
Edvard Grieg – Pjesė „Drugelis“ op. 43
Stefano Donaudy – Koncertinė arija „O del mio amato ben...“

Bilieto kaina 4 Eur

ROMANAS KUDRIAŠOVAS yra Londono nacionalinės operos studijos stažuotojas. Gimęs Klaipėdoje, septynerių pradėjo mokytis groti smuiku ir fortepijonu, o vėliau studijavo chorinį dirigavimą S. Šimkaus konservatorijoje. Po dainavimo studijų Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje išvyko studijuoti operos dainavimo magistrą į Hamburgą, o po kelerių metų į Didžiąją Britaniją, kur su pagyrimu baigė dainavimo magistro studijas Velso tarptautinėje dainavimo akademijoje. R. Kudriašovas tobulinosi Georg Solti bel canto vasaros dainavimo akademijoje Italijoje, kur dirbo su tokiais dainininkais kaip Leo Nucci, Barbara Frittoli, Silvana Bartoli ir dirigentu Richard Bonynge. Taip pat tobulinosi pas Kiri Te Kanawa, Della Jones ir Laurent Pillot.


R. Kudriašovas puikiai jaučiasi repertuare nuo baroko iki XX a. kompozicijų, tarp jo atliktų vaidmenų: Elviras (G. F. Händel „Kserksas“), Antenoras (J.-Ph. Rameau „Dardanus“), Valensas (G. F. Händel „Theodora“), Misteris X (I. Kalman „Cirko princesė“), Bilas (K. Weill – B. Brecht „Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny“), Lockitas (B. Britten „The Beggar’s Opera“). Vienas įspūdingiausių pasiekimų – kelis kartus skirtinguose miestuose atliktas Sakristano vaidmuo G. Puccini operoje „Toska“ kartu su pasaulinio garso baritonu Bryn Terfel, įkūnijusiu Skarpijų.


Būdamas Schleswig-Holstein festivalio nariu (2008–2013), R. Kudriašovas atliko gausybę baroko bei romantinių oratorijų garsiausiose Europos bei Azijos koncertų salėse kaip Liuksemburgo filharmonijos, Rudolfinum (Praha, Čekija), Marijos teatro naujoje koncertų salėje (Sankt Peterburgas, Rusija), taip pat Tokijo „Opera City“ salėje, Singapūro filharmonijoje, Pekino Uždraustojo miesto koncertų salėje ir kitur.


Jam taip pat artimas ir lied žanras. R. Kudriašovas yra paruošęs britų bei vokiečių kompozitorių programas, su jomis koncertavo Lietuvoje, D. Britanijoje, Vokietijoje.


Pagrindinė dainininko koncertų partnerė – pianistė GIEDRĖ MURALYTĖ–ERIKSONĖ, su kuria šiam koncertui paruošė gražiausių operų arijų, parašytų lyrinio baritono balsui, programą. Arijos yra žinomos, tačiau ne taip dažnai atliekamos koncertinėje platformoje, tad leis žiūrovui pajausti glaudesnį ryšį su personažų istorijomis, jų patiriamomis dramomis.

20
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.