Visos dienos

Kūrybinės dirbtuvės studentams „650 KM LAISVĖS“

Gegužės 22 d. 15 val. VU Komunikacijos fakultete valstybinis ansamblis „Lietuva“ ir Vilniaus universiteto KF kartu organizuoja Baltijos kelio 35-mečiui paminėti skirtas kūrybines dirbtuves „650 KM LAISVĖS“. Jų metu studentai bus kviečiami atrasti atsakymą į klausimą „Kas mums šiandien yra laisvė?“.

Renginio partnerio ansamblio „Lietuva“ vadovė Edita Katauskienė pabrėžia jaunų žmonių į(si)traukimo svarbą į diskusijas apie laisvę: „Su jaunąja karta, kuri gimė jau nepriklausomoje Lietuvoje ir kuriai priklauso ateitis, norime diskutuoti, ką mums reiškia laisvė, Baltijos kelias ir vienybė. Mes esame nedidelė šalis, bet ryžtinga – sugebame susitelkti, susivienyti kada labiausiai reikia. Man itin įsiminė pernai Lietuvoje apsilankiusio JAV prezidento Joe Biden žodžiai: „Jūs parodėte pasauliui, kad kartu susibūrusių žmonių jėgos neįmanoma užgniaužti. [...] Baltijos kelias, ne Berlyno siena, tapo Europos ateities simboliu.”

Tad organizuojamomis kūrybinėmis dirbtuvėmis siekiama ne tik priminti apie pasaulį nustebinusią gyvąją žmonių grandinę, bet ir toliau plėtoti tuomet skleistą žinią. Šią progą studentai yra kviečiami kūrybiškai įprasminti nauja kampanija – pačių sukurtu simboliu ir šūkiu. Geriausią komandos idėją išrinks komisija, sudaryta iš skirtingų sričių ekspertų, o jaunimo sugalvotą kampaniją pristatysime plačiai visuomenei ir įgyvendinsime kulminaciniame koncerte „650 KM LAISVĖS“.

„1989 metų rugpjūčio 23 dieną Lietuvą, Latviją ir Estiją suvienijo bendras laisvės siekis. Dabar, kai jau esame laisvi, turime ieškoti kitų mus siejančių panašumų. Kas mus visus – lietuvius, latvius ir estus – vienija šiandien? – svarsto Komunikacijos fakulteto dekanė prof. Renata Matkevičienė. – Tai – tikėjimas laisve, demokratija, sutelkta visuomene ir pasitikėjimas jos atsparumu grėsmėms.“ Akivaizdu, kad vienybė ir laisvės siekis vėl iškyla kaip vienos aktualiausių šiandienos pamatinių vertybių. Tik susiburdami kartu galime inicijuoti pokyčius, veikti ir keisti.

Kūrybines dirbtuves „650 KM LAISVĖS“ organizuoja ansamblis „Lietuva“ ir Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas. Oficialus renginio mecenatas „Elektrum Lietuva“ yra įsteigęs specialų prizą, kurį įteiks vertinimo komisijos išrinktai komandai.

***

Dalyvaudami kūrybinėse dirbtuvėse, studentai bus skatinami svarstyti, diskutuoti apie šiandien Baltijos šalis vienijančius saitus, Baltijos kelią ir, žinoma, laisvę, vizualiai įprasminant idėjas kampanijoje – pačių sukurtame simbolyje ir šūkyje. Studentai turės galimybę išklausyti 15 minučių–blitz mokymus simbolio kūrimo ir konceptualaus pasakojimo temomis, tęsti diskusijas komandose ir tobulinti savuosius kūrybinius darbus, kuriuos pristatys ekspertinės vertinimo komisijos nariams – režisieriams, muzikos vadovams, dizaineriams, mokslininkams – dirbtuvių pabaigoje.

Studente, tikime, kad Jūs turite puikių idėjų, tad išdrįskite jomis pasidalinti!

Norėdami dalyvauti:
1. Suburkite ne daugiau nei 5 žmonių kūrybinę komandą.
2. Sukurkite simbolį ir jį lydinčio šūkio projektą.
3. Pasiruoškite pitch‘ui, sudalyvaukite kūrybinėse dirbtuvėse ir, patobulinę savuosius projektus, nustebinkite ekspertinę vertinimo komisiją!
4. Laimėjusios komandos laukia Komunikacijos fakulteto ir renginio mecenato įsteigti prizai, o išrinkta kampanija puoš Baltijos kelio 35-mečiui paminėti skirtą pagrindinį renginį Lietuvoje.

Pagrindinė renginio informacija:
Data: 2024 m. gegužės 22 d. 15:00 val.
Vieta: Komunikacijos fakultetas, Tech Hub erdvė (Vilnius, Saulėtekio al. 9, I rūmai)
Registracijos forma (pildoma iki gegužės 21 d.): https://forms.office.com/e/fLxpVbwZEc 

29
Gegužė
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Gegužė
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.