Visos dienos

Spektaklis – ekskursija I PAKOPA PO PAKOPOS

Kaip ir pavasaris, itin pasiilgtas ir visų laukiamas spektaklis – ekskursija PAKOPA PO PAKOPOS sugrįžta!

Spektaklis – ekskursija prasideda nuo tarpukario Kauno simboliu laikomų Kauko laiptų. Legenda pasakoja, jog čia karaliaująs Kaukas – lietuvių mitų herojus. Šioje kelionėje po dabarties Žaliakalnį pasitelkus šokį, teatrą ir muziką, žiūrovai bus supažindinti su intriguojančiomis tarpukario Žaliakalnio aktualijomis ir pajaus, kaip šis rajonas atrodė tarpukariu ir patirs jo kismą.

Spektaklio metu žiūrovai ne tik stebės šokėjų pasirodymus, bet ir patys taps istorijos dalyviais, girdėdami per ausines pasakojamas autentiškas Žaliakalnio istorijas. Spektaklyje skambantys balsai, aktorių įgarsintos istorijos, susiliejančios su muzika, perkels dalyvius į kitą erdvę, panardins juos į kelionę PAKOPA PO PAKOPOS laiko laiptais – nuo tarpukario iki šių dienų.

Spektaklis – ekskursija po tarpukario Žaliakalnį – tai performatyvus nuotykis, įtraukiantis Žaliakalnio bendruomenės narius, jaunuosius ir profesionalius menininkus, supažindinantis su gyvąja Žaliakalnio gyventojų atmintimi ir istorija.

Tai bendras šokio trupės ULNA ir „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022” projektas, vieno seniausio Kauno rajono – Žaliakalnio – tyrinėjimas estetinėmis priemonėmis, istoriniais ir dokumentiniais metodais atskleidžiantis visą jo grožį.

Trukmė: 1 val. 40 min.Bilietus platina kakava.lt

Renginio pradžia: Žemaičių g. kalno papėdėje esantis fontanėlis (Kauko laiptų apačioje)

Idėjos autorė, režisierė: Indrė Puišytė–Šidlauskienė
Choreografija: Indrė Puišytė–Šidlauskienė ir šokėjai
Dramaturgė: Lina Laura Švedaitė
Kompozitorius, garso režisierius: Kristijonas Lučinskas
Scenografas: Simonas Šidlauskas ir Kauno dailės gimanazijos mokiniai
Kostiumų dailininkė: Radvilė Kisieliūtė ir Kauno menų kolegijos studentės
Kaukų kostiumus kūrė: Aistė Ramunaitė ir Rita Kazokaitė
Šokėjai: Lina Puodžiukaitė-Lanauskienė, Ema Senkuvienė, Andrius Stakelė, Juozas Veiverys, Indrė Puišytė Šidlauskienė
Jaunieji šokėjai: Indrė Ivanauskytė, Jūratė Koreivaitė, Miglė Keblaitytė, Medeinė Rainytė, Justina Kuršinaitė, Nomeda Kniuraitė, Akvilė Vaičiukynaitė, šokio trupės ULNA jaunieji šokėjai, Miko Petrausko scenos menų mokyklos auklėtiniai, Kauno šokio teatro AURA studijos vaikai, Žaliakalnio senjorų choras GAIDA ir Žaliakalnio senjoros

Projektą dalinai finansuoja: Lietuvos kultūros taryba

Prie projekto įgyvendinimo prisidėjo: ULNA, Kauno dailės gimnazija, Kauno kolegijos Menų ir Ugdymo fakultetas, Kauno šokio teatras „Aura”, Kauno Miko Petrausko scenos menų mokykla, Pelėdų kava, Unikalus paveldas, Galerija „Žemuogių pievelė”, Kavinė „Kaukita”, Kauno vandenys, Dias Forte, Walls Have Ears, Šiuolaikinio šokio asociacija.

Informaciniai partneriai: Kauno Turizmo Informacijos Centras, Kauno diena

29
Gegužė
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
×
Gegužė
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.