Visos dienos

Muzikos vakarai kurhauze. „Džiazuojantis barokas iš Niujorko“

Kęstutis Vaiginis Palangos kurhauzo koncertų salėje pristato išskirtinį savo tarptautinį džiazo kvartetą, kurio net 2 nariai yra elitiniai Grammy laimėtojai bei nominantai iš Niujorko. Tai įspūdinga tarptautinė kompanija, puikiai džiazo elitui pažįstami vardai. Kęstučio Vaiginio kvartetas su kviestiniais svečiais iš Niujorko ir Helsinkio atliks publikai pažįstamas klasikines melodijas, bei autorines kompozicijas, kuriose atsispindės barokinio džiazo elementai, harmonija ir struktūrizuotos melodijos su improvizaciniais ir ritminiais džiazo elementais. Atliekamos muzikos skambesys bus unikalus, dviejų, atrodytų skirtingų žanrų sintezė, kurioje baroko muzikos rafinuotumas persipins su džiazo spontaniškumu ir energija.

Baroko džiazas – tai unikali baroko klasikinės muzikos ir džiazo sintezė. Jame dera baroko muzikos elementai, sudėtingos melodijos, įmantri ornamentika ir kontrapunktinės faktūros, kurios pasižymi improvizacine ir ritmine džiazo prigimtimi. Baroko džiaze dažnai dalyvauja muzikantai, puikiai išmanantys tiek klasikinę, tiek džiazo techniką, turintys puikią patirtį bei gebantys naršyti sudėtingose baroko muzikos melodijose ir harmonijose, kartu išlaikantys improvizacinę džiazo dvasią. Tarp žymių baroko džiazo menininkų yra Jacques'as Loussier, garsėjantis Johanno Sebastiano Bacho muzikos džiazo interpretacijomis, ir Uri Caine'as, sujungęs baroko muzikos elementus su šiuolaikine džiazo improvizacija.

Dalyvauja: Kestutis Vaiginis NYC Quartet feat: Johnathan Blake & Boris Kozlov
JAV / FI / LT
Kestutis Vaiginis - saksofonai, kompozicijos, Lietuva
Joonas Haavisto - fortepijonas, Suomija
Boris Kozlov - kontrabosas, JAV
Johnathan Blake - mušamieji, JAV

JOHNATHAN BLAKE - vienas geidžiamiausių šių dienų būgnininkų, grojantis su žymiausiais kolektyvais tokiais kaip Kenny Barron trio, Tom Harrell kvintetu, Maria Sneider Orchestra bei daugelių kitų džiazo kolektyvų, liaupsinamas DownBeat ir kitų elitinių džiazo žurnalų kaip moderniausias šių dienų Niujorko būgnininkas.

BORIS KOZLOV - tris „Grammy“ apdovanojimus pelnęs kompozitorius, aranžuotojas, Brian Lynch ir Eddie Palmieri kvarteto narys, Michael Brecker ansamblio narys, Opus 5, Manhattan Transfers, Mingus Bigband ir daugelio kitų kolektyvų kontrabosininkas.

JOONAS HAAVISTO - vienas iš žymiausių ir aktyviausių pianistų iš Suomijos, tarptautinių džiazo kolektyvų narys, debiutavęs 2023 metais su savo trio Blue Note klube Niujorke, Steinway artistas, nuolatinis Kęstučio Vaiginio scenos partneris.

Saksofonininkas ir kompozitorius KĘSTUTIS VAIGINIS yra vienas produktyviausių džiazo kūrėjų Lietuvoje, daugybės tarptautinių projektų įkvėpėjas ir lyderis. Su įvairiais kolektyvais jis atliko savo muziką Lietuvoje, Olandijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje, JAV, Vokietijoje, Lenkijoje, Turkijoje, Brazilijoje, Indijoje, P. Korėjoje, Kinijoje, Azerbaidžane, Gruzijoje ir kitose šalyse. Tarp buvusių ir dabartinių šio muzikanto scenos partnerių – Davidas Berkmanas, Davidas Kikoski, Borisas Kozlovas, Donaldas Edwards, Aleksas Sipiaginas, Barbara Dennerlein, Hernanas Romero, Edas Howardas, Adamas Cruzas, Randalas Corsenas, Joonas Haavisto, Mike Sternas, Indonezijos, Korėjos, Italijos muzikantai. Saksofonininkui buvo įteiktas Europos kultūros fondo „Europamusicale“ prizas, kartą per metus skiriamas tik vienam Europos muzikantui. Kęstučio Vaiginio diskografijoje – dešimt albumų, tarp jų – penki autoriniai. „Jo vizija – subtili ir provokuojanti, kylanti iš pagarbos tradicijai, tačiau visada žvelgianti pirmyn“ – taip Kęstučio albumą „Unexpected Choices”, įrašytą su pripažintais Niujorko muzikantais, apibūdino žymus amerikiečių saksofonininkas Steve‘as Wilsonas.

29
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
×
Balandis
P A T K Pn Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
SVARBU: LR Vyriausybės informacija dėl atšauktų/nukeltų masinių renginių ! Daugiau.